Az állatkerti kiselefánt talplenyomatára lehet licitálni

A bevételt egy elefánt babamérlegre beszerzésére fordítják

 

 

 

 

Budapest, 2021. április 9. (péntek) - Árverésre bocsátotta a Budapesti Állatkert alapítványa Arun, a hároméves kiselefánt talplenyomatát. Licitálni szombat estig lehet az alapítvány Facebook-oldalán. A bevételt egy olyan elefánt „babamérleg" beszerzésére és felszerelésére fordítják, amellyel a most tavaszra várt kiselefántot, sőt akár a kifejlett elefántokat is le lehet mérni.

 

Arun, a hároméves kiselefánt műalkotásnak is beillő talplenyomatát bocsátotta árverésre a Fővárosi Állat- és Növénykert alapítványa. A rendhagyó műtárgyra az Állatkerti Alapítvány hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/allatkertialapitvany/) lehet licitálni vasárnap este 8 óráig.

 

Az árverés bevételét egy olyan elefánt „babamérleg" beszerzésének és felszerelésének költségeire fordítják, amely nemcsak az idén tavaszra várt újabb kiselefánt, hanem a felnőtt elefántok súlyának lemérésére is alkalmas.

 

A talplenyomat egyébként néhány héttel ezelőtt, március elején készült. A műveletről egy kisfilmet is közzétett a városligeti intézmény. Először a kiselefánt mellső lábáról akartak talplenyomatot venni, de ez nem volt igazán sikeres, mert a kis Arunt nagyon érdekelte a papírlap, és ormányával állandóan elmozdította, így a talplenyomat nem lett tökéletes. A hátsó lábakról viszont zavartalanul lehetett lenyomatot venni. Érdekesség, hogy amíg a mellső lábak járófelülete az elefántoknál kör alakú, a hátsó lábaké inkább oválisnak mondható.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek