APÁIM TÖRTÉNETE

A Velencében, Torontóban, Karlovy Vary-ban és a Sundance-en is vetített Apáim története az év egyik leginkább méltatott alkotása...

 

APÁIM TÖRTÉNETE  (12E)

színes, kanadai film

 

Írta és rendezte: Sarah Polley

Fényképezte: Iris Ng

Producer: Anita Lee

Vágó: Michael Munn

 

 „Zseniális és provokatív" - USA Today

 

„Az év egyik csúcspontja" - Chicago Tribune

 

„Nagyon bátor és érzékeny" - Origo Filmklub

 

 

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.

 

A Velencében, Torontóban, Karlovy Vary-ban és a Sundance-en is vetített Apáim története az év egyik leginkább méltatott alkotása: a kritikákat összegyűjtő RottenTomates weboldalon több mint száz megjelent írás alapján a film tetszési indexe jelenleg 95%! A szakemberek szerint az Apáim története jó eséllyel pályázhat a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscarra is.

 

Eredeti cím: Stories We Tell

Nemzetközi cím: Stories We Tell

Gyártó: National Film Board of Canada

Hossz: 108 perc

Országos bemutató: 2014. február 27.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

 

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott (előzetes)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek