ANDOR: Levélféle Internetes Barátnőmnek

Mire jó az Internet?


Kedves Gy!
Az utóbbi időben sokat elmélkedtünk a barátságról, Internetes Fórumokon, pps-képüzenetekben, és nem utolsó sorban szép verseken keresztül.
A barátság fokozott jelentőséggel bír az olyan emberek közt, akik az élettől valamilyen megpróbáltatást (betegséget) kaptak, és ezáltal sorstársakká váltak. Mert megkönnyebbülést jelent, ha nyavalyáinkról valakinek beszámolhatunk, és halljuk együtt érző sóhajtását, mert ennél többet a legtöbb esetben nem tudunk a másiknak adni, mégis valahogy könnyebbséget ad ez a nehézségek elviselésében.
Az Interneten való kalandozás alkalmából sok barátot, - és valljuk meg őszintén - néhány ellenséget is szerez magának az ember. De az olyan barát, amilyen te vagy, az bizony ritkaság!
Mert ezer módot tudsz kitalálni arra, hogy tudsz a másik számára egy olyan bizonyos együttérző sóhajtást eljuttatni, legyen az SMS, egy képeslap a Szentföldről, vagy Erdélyből, - szülőhazádból - egy mobil telefonhívás, vagy „szkájpolás". Hogy Téged is szeretnek, azon ne csodálkozz! Bizonyíték erre az a sok aggódó üzenet, amelyet akkor kapsz, amikor egy-egy fájdalmas kirándulást teszel Debrecenbe vagy Pécsre.
Ezt a barátságot próbáltam szerény igyekezetemmel viszonozni, amikor pécsi stációdon meg akartalak látogatni. De ember tervez... Én kerültem kórházba Pécsen, és tetőled kaptam máris a biztatást abban a pillanatban. Elküldted hozzám jókívánságod követeit, kedves férjedet és a pótolhatatlan őrangyalt, Zsókát, hogy adják át felszólításodat: gyógyuljak meg mihamarább!
Nos, tegnap, amikor késő este átnéztem Internetes üzeneteimet, láttam, hogy kerestél! Tudom, ez lett volna az első kérdésed: Hogy vagy? E kis? bevezetésem után, erre szeretnék válaszolni: Röviden szólva már egész jól! Biztos fölkapod a fejed, olyan rosszul lettem volna, hogy még mindig nem vagyok 100%-os? Ezt megvilágítandó egy kicsit visszalapozok a történetemben. Hogy milyen volt a betegségem lefolyása, arról beszámoltam egy kis szösszenetben, nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. Szerencsés hazaérkezésem után ért a derült égből lórúgás. Levittem a zárójelentést a háziorvosunknak, - én nem olvastam addig - és hangosan kezdte bediktálni az asszisztensnőnek, mivel kezeltek. Nem akarom részletezni, a lényeg az, hogy olyan 4 tünettel kezeltek, amelyikből egy is kacagva végezhetett volna az emberrel. De úgy látszik, nem tudtak megegyezni, melyik legyen a végrehajtó, így továbbra is életben maradhattam. Csak egy magyarázatot találtam erre. Amikor a vizsgálathoz egy mindent tudó szondát gyömöszöltek belém, előtte alá kellett írnom, hogy beleegyezek a vizsgálatba. Így tudtam, nem veszélytelen a dolog, sőt... A vizsgálatot megelőző éjjel a gecemáni kertnek kinevezett ágyam szélén ülve számot vetettem eddigi életemmel. A mérlegelést és döntéshozást rábíztam arra, akit én a Jóistennek nevezek, mert én az Ő alkalmazottjaként éltem le eddigi életemet. Fölnéztem az égi irodája felé, és a ködös csillagtalan éjszakában megpillantottam egy lassan vonuló fényes pontot. Egy alacsonyan repülő műhold lehetett, de nekem jeladás volt. Jeladás, hogy ne féljek semmit, holnap velem lesz! Hát ezért!
Föltettem magamnak a kérdést, miért kaptam ezt a haladékot? Csak egyre tudtam következtetni, még sok vidám dolgot kell írnom, hogy a nehézségekkel küszködő embereknek néhány perc vidámsággal könnyítsek a gondjaikon!
Na, ez a levél nem sikerült valami vidámra, de sebaj! Lényeg az, hogy élek, és az orrom szelel! Ez utóbbiból következik, túl vagyok az influenzán! Már majdnem a régi vagyok, csak a lépcsőmászást kell gyakorolni. Másfél emelet már könnyen megy, egy fél még nehezen. De nem kell sietnem, a lépcsőmászás az nem olimpiai szám. Már fogorvosnál is voltam, határtalan bizakodással abban, hogy még egy pár évig szükség lesz a fogaimra, bár ahogy a gazdasági helyzetünket nézem, hamarosan lehet, hogy nem lesz mit rágni.
Jó egészséget kívánva sok szeretettel gondol rád Andy


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
andor
#14. 2013. június 16. 23:18
:) :) :) :) De örültem, hogy erre jártál!
előzmény: katuska hozzászólása, 2013. június 16. 18:10
katuska
#13. 2013. június 16. 18:10
...drága Andy!
Kívánom, hogy még száz évig, száz foggal harapd az életet!
ölellek, Katuska
andor
#12. 2013. június 16. 00:58
Kedves Barátom!
Meghatódva olvastam kedves, aggódó soraidat!
Nagy kincset őrzöl, a hitet, családi szeretetet, angyalkákkal megerősödve! Én egy kicsit ide sorolnám a barátokat is! Lehet?
Sok szeretettel Andy
előzmény: Mara hozzászólása, 2013. június 11. 11:45
andor
#11. 2013. június 16. 00:44
Kedves János!
Köszönöm a gratulációt, és külön öröm, hogy belátogattál hozzám!
Szeretettel Andy,
előzmény: janos hozzászólása, 2013. június 11. 12:03
andor
#10. 2013. június 16. 00:19
Kedves Csilla!
Humorban nem ismerek tréfát Nagy kincs, vigyázni kell rá, mert ha nincs, akkor nem találod majd látogatásra méltónak a szösszenettáramat. Ezt borzasztóan nagy csapásnak venném, ha nélkülözni kellen tanulságos hozzászólásaidat! Ezért köszönöm nagy örömmel, biztató üzenetedet! Sok szeretettel Andy
előzmény: Csilla hozzászólása, 2013. június 11. 16:56
andor
#9. 2013. június 16. 00:08
Kedves Elisa Beth!
Megnyugtatásul közlöm, ez a levél nem mostani keltezésű, csak most találtam rá. Tudod már nem vagyok (csak szellemileg, és világszemléletben) fiatal. A korombeliek, ha találkoznak valakivel, midjárt rátérnek, hogy milyen betegségben szenvednek, milyen gyógyszerek szednek. talán ezért írok többet a frányákról! De ha lehet, mindig a humoros oldaláról megközelítve!
Szeretettel Andy
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2013. június 11. 20:22
andor
#8. 2013. június 15. 23:49
Kedves Idamama!
Köszönöm az ajánlatodat, elolvastam az írásod mindkét fejezetét. Jó írás, tökéletesen leírja egy
daganat születését , majd Téged fenyegető életét, és örömmel várt végzetét.
Örülök csodás gyógyulásodnak, mely igazolása a mondásnak: A remény hal meg utoljára! Jó egészséget kívánok Andy
előzmény: hozzászólása, 2013. június 12. 06:38
andor
#7. 2013. június 15. 23:35
Kedves Barátaim!
Jó sorsom most a Balaton északi partjára vezérelt! A víz még hideg, de pecázáshoz kitünő.
Egész máig nézegettem a Laptopomat, de jó volna megint "beszélgetni" veletek, de nem volt interem. Addig nyúltam a zsebembe, mig tökmag helyett egy kevés pénzt találtam a benne. Rögtön vettem egy mobil internetes, laptopba dugható kütyüt. Most megint él a kapcsolat! Megyek hozzászólásokat köszönni!
Szeretettel Andy
Eliza Beth
#6. 2013. június 11. 20:22
Már megint az a fránya betegség!
Vagy csak azért vonultál kórházba, hogy az orvosoknak, ápolóknak legyen munkájuk, ne kerüljenek utcára? :-))
Fel a fejjel, és hessegesd el a kaszást! Még sokáig kellesz nekünk!
Csilla
#5. 2013. június 11. 16:56
Kedves Andy!
Leveledből kiderül, hogy igazoltan voltál távol. Már nagyon hiányoltunk.
Örülök, hogy kiálltad a próbát, és a humorodat sem veszítetted el.
Vigyázz magadra, és fogaid épségére :)
A Jóisten még számos feladatot bízott Rád, amit el kell végezned.
Ehhez kívánok jó egészséget és óriási optimizmust.
Szeretettel:
Csilla
janos
#4. 2013. június 11. 12:03
Csatlakozom és szintén a legnagyobb szeretettel és hittel,gratulálok, optimista hozzáállásodhoz.
Mara
#3. 2013. június 11. 11:45
Kedves Andor!
Tudod, mennyire várom az írásaidfat. Most is saját számládra humorizáltál.
Szívből kívánom, bármi is a problémád, biztos vagyok benne: Erős hittel megoldod.
Én sem írnék most Neked, ha nincs a lányom, ha nincsenek angyalkáim, és ha Isten nem figyel rám. Én hiszek ebben!
Szeretettel gratulálok és ölellek: Mara
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek