Andor: Egy nagy ívű pályafutás története

Kipróbáltam a belépőmet. Működött! Úgy kell nektek!

 

 

A kis Skuló apás szüléssel jött a napvilágra, mert bölcsője - egy öntőtégely - fölé csak a hírhedt bérgyilkos hajolt. Nagy gonddal töltötte be az öntőformába a Skulót létrehozó izzó fémfolyadékot. Mindig maga csinálta a puskagolyóit, mert tudta, a rosszul elkészített életet menthet. A lehűlés után kezébe vette, megforgatta, mutatóujjával többször megérintette a hegyes végét és arcán elégedett mosollyal az asztalon heverő, - korábban született - testvérei közé tette. Ezután kapott egy derékban nagyon szoros, fényes nadrágot, és társaival együtt be lett sorozva egy szűk fémkuckóba. Szerencséje volt, mert a legfölső, - aránylag kényelmes - helyre került. Evvel véget is ért a puskagolyóknál már megszokottan rövid gyerekkora.

A bérgyilkos egy félbehagyott, svájci hitellel épülő, téglafalu ház 3. emeletén foglalt lőállást magának. Biztonságban érezte magát, mert tudta, évekig nem lesz itt építkezés, nem kell félnie, hogy meglepi őt egy építőmunkás. Állványra szerelt távcsöves puskája az utca túloldalán levő vendéglő bejáratára volt irányítva. Ujját az elsütő billentyűn tartva várta a célszemélyt, a rosszhírű „keresztapát", aki ebben a pillanatban jelent meg a kijáratnál.

 

Skulót durván, a fenekébe rúgva ébresztette föl mély álmából valamilyen csattogó kütyü. Az inzultus olyan erős volt, hogy még a nadrágja is fémes csengéssel leesett a földre és maga egy fegyverolajjal gondosan kezelt csőben, téli olimpiák egyszemélyes szánkóihoz hasonlítható nagy sebességgel siklott az alagút végén feltűnő fehér pont felé. Nem sok ideje maradt külvilágban való gyönyörködésre, mert egy szempillantás alatt elérte munkahelyét, és el kellett kezdenie a bányákban dolgozókéhoz hasonló munkáját. Könnyedén haladt át a naftalin szagú zakón, és mindjárt szembetalálkozott az első nem várt komolyabb ellenállással, egy köteg papírpénzzel. Ezt azért tartotta magánál az áldozat, hogy ne szalassza el a lehetőségét a vásárlásnak, ha egy olyan bolt került az útjába, amelyik éppen 40%-kal csökkentve, vagy szezonvégi kiárusítással kínálta portékáit. Ezeken a helyeken ugyanis olyan nagy volt a tolongás, hogy sohasem fedezték fel, hogy hamis pénzzel fizet.

Skuló számára az ezt követő pervollal mosott fehér ing nem képezett akadályt, a trikó pedig ijedten félrehúzódott útjából.. Így érte el a második - egyben legnehezebb - akadályt, az áldozat mellét, melyben a továbbhaladáshoz egy kis bemeneti lyukat kellett kivájnia. Ezután, mint egy fúró dolgozott, és nem kellett neki sok idő, ott találta magát a szív pitvarának a bejárata előtt. Tartott egy lélegzetvételnyi szünetet - hiába, az a köteg pénz nem volt beszámítva - és eközben jól szemügyre vette a célpontot. Csalódottan kellett megállapítania, hogy egyáltalában nem hasonlít az eddig ismert szimmetrikus, élénkpirosra festett, padokba, fákba vésett, köztudatban elterjedt formához. El is ment a kedve a további munkától, de végül a kötelesség tudata győzött és belépett a pitvarba. Arra még emlékezett, hogy hirtelen valami sűrű, piros folyadék ömlött rá, aztán meghalt. A keresztapa is!

Skuló szép temetést kapott. Szépen megmosdatták, sok ember kezében megfordult, végül egy műanyag zacskóba tették. Egy nagy, kihúzható fakriptába temették el, melynek ajtaján a következő felirat volt látható: Bűnjelek.

 Nyugodjék békében!

De jó lenne, a világ összes „skulóját" békésen, örök nyugalomra helyezni!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#11. 2012. február 2. 07:17
Ne szerénykedj, az az X-faktor megvolt már tavaly, csak szüneteltetted magad... A színvonal semmit sem esett azóta, szerintem nem is fog (hacsak be nem bizonyítod, hogy tudsz rosszat is írni)
előzmény: andor hozzászólása, 2012. február 1. 20:16
Answer
#10. 2012. február 1. 20:26
Kedves Barátom!
Örülök, hogy itt vagy.
Nem gondolom, hogy nincs még abban a tarsolyban sok-sok írás, tehát elő vele.
Kritika meglesz...
előzmény: andor hozzászólása, 2012. február 1. 20:16
andor
#9. 2012. február 1. 20:16
Kedves Barátaim! (ha szabad így szólítani Titeket!)
Nagy öröm számomra, hogy a tetszéseteket is eltalálta a „skuló”, nagyon köszönöm! Most olyan formán érzem magam, mint azok
az X-faktorosok, akik az első selejtezőn tudásuk maximumát adták, hogy továbbjussanak, aztán már nem tudtak hasonlót produkálni, kiestek.
Én szeretnék bennmaradni – a szeretetetekben,- ezért minden igyekezetemmel azon leszek, hogy ezt a színvonalat taratani tudjam, bár ez nehéz
lesz. Hogy a helyes úton maradhassak, kérlek titeket, hogy ha kell szigorú kritikával segítsetek!

Andor, akit sokan Andynak ismernek.
Bedő Csaba
#8. 2012. február 1. 10:04
Igazán kitűnő, nem hétköznapi írás.
Gratulálok, nagyon tetszett!

Szép napot!
Answer
#7. 2012. január 31. 19:40
Teljesen egyetértek az utolsó mondattal.
Nincs golyó nincs erőszak, talán halál sem...
Remek írás, gratulálok!
Eliza Beth
#6. 2012. január 31. 19:13
Szia, rég látott Andorunk! Jó a beköszöntőd, ahogy a többiek is tetszettek nagyon! Most ne tarts ekkora szünetet! :-)))
harunalrasid
#5. 2012. január 31. 11:30
basszus, ez azután élethű! csak nem minta után dolgozol? :-)
Balage
#4. 2012. január 31. 10:06
Jó olvasni tőled ;o)
Grat a skulóhoz. Tetszett.
szerkesztőség
#3. 2012. január 31. 09:33
Vártunk vissza nagyon. :-)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek