Andor: Egy méregtelenítés fejezeteiből

A töténetben idézett gyógyszer olyan, mint az okos lány ajándéka, egy galamb Mátyás királyunknak. Hozta is, meg nem is. Ezután ettem is, és most már nem eszem a szert.

 

Tizenötéve élek egy kis társaság közösségében, melynek tagjai rajtam kívül Parkinson Úr, Tremorka, a soha megpihenni nem tudó, állandóan izgő-mozgó vénkisasszony, és végül. de nem utolsó sorban - a jóképű, parkinson elhárító, kreol színű, fiatalúr, Requip, - akit 2mg kora óta nevelek, és az idén már 20mg-ot nyomott, - elérte a felnőtt kort.

Egészen ez évig jól megfértünk, egymással, de idén júniusban egy hívatlan vendég tolakodott be hozzánk, akinek tevékenysége Tremorka szorgalmas munkájához volt hasonló, de a munkatempója kellemetlenül - annak minimum a tízszerese volt. Nem akartam egy ilyen nevelhetetlen, Hebrencset befogadni, mire ő bosszút állt egy kézfogóval, amivel úgy rázta a kézfejemet, hogy a leves a szájam helyett az orromba kötött ki, a villáról minden föl nem szúrt étek legurult, a vizespoharat két kézzel kellett szorongatni, nem tudtam írni, és a laptopon a Ctrl-Alt-Del billentyű kombinációt használni.

Fenti okok miatt panasszal fordultam az illetékes intézményhez - orvosnőmhöz, aki azonnali teljes kivizsgálást rendelt el számomra. Először egy fémnyelű gumikalapáccsal a szemem kivételével tetőtől talpig végigkalapált, és amikor látta, hogy minden ütés után úgy összerándulok, mint az elemi iskolai biológia órán a falapra gombostűzött béka a 6V-os áram hatására. Elégedetten bólintott, itt minden rendben van. Ezután egy - a televíziós vetélkedőkből már jól ismert -  következett, csukott szemmel el kellett találni az orrom hegyét. Ezt a feladatot is 100%-an elvégeztem, amiért ilyenkor a TV-ben pénzt adnak. Én csak a dokinő elismerő mosolyát kaptam, de az is nagy örömöt okozott nekem. Ezután föl kellett emelni mind a két kezem a magasba, mint egy magát megadó katona, és az ujjaimmal olyan mozdulatokat kellett végezni, ami hasonlított a tarló fölött lebegő, pocokra vadászó sólyom szárnymozgására. Kb. egy perc után engedélyt kaptam a leszállásra, s bár pockot nem fogtam, a feladat elvégzése sikeresnek minősült. Utolsónak még malmozni kellett két kézzel. Ez is sikerült lapáttörés nélkül.

A vizsgálatoknak csak azt sikerült megállapítani, hogy egy normális, egészségesnek minősíthető Parkinson kórom van. Fennmaradt továbbra is a kérdés, hogy került a Hebrencs a képbe. Új utakon elindulva, fölmerült annak a lehetősége, hogy egy erotikusan túlfűtött mutánsról van szó, aki szemet vetett a fiatal Requipre. Ezt úgy lehet bebizonyítani, hogy a daliát észrevétlenül eltávolítjuk a szervezetemből, és az így magára maradt Hebrencs viselkedése akadálytalanul tanulmányozható lesz. Eddig apránként 16mg-ot sikerült a napi étlapról törölni. Újra tudok írni, az étkezési művelet is kezd a korábban megszokotthoz közelíteni.! A további, teljes javulás még várat magára, de bízom a sikerben! Kíváncsi vagyok, milyen lesz az életvitelem requip nélkül. Hát hogy nem egyhangú, az biztos!

Sok szeretettel, békés, meghitt, Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
andor
#9. 2015. december 23. 08:29
Legkedvesebb Barátom!
Nagy öröm mindig számomra a látogatásod! Köszönöm!
Nevettető életvitelt tartalmazó szütyőm, sajnos az utóbbi zivataros betegségviharokban kissé átázott.
DE MÁR SZÁRÍTOM!

Nagy szeretettel Andy
előzmény: Answer hozzászólása, 2015. december 18. 17:44
andor
#8. 2015. december 23. 08:21
Szivemhez nőtt szerkesztőség!
Ez a két szóból álló üzenet az elképzelhető legszebb karácsonyi ajándék számomra!!!
Andy
előzmény: szerkesztőség hozzászólása, 2015. december 18. 13:11
andor
#7. 2015. december 23. 08:15
Kedves Ariadne!
Jókívánságaiddal bővelkedő hozzászólásodat nagyon köszönöm!
Szeretettel Andy
előzmény: ariadne hozzászólása, 2015. december 18. 10:59
andor
#6. 2015. december 23. 08:06
Nagyon kedves Pártfogóm, Biztató, véleményező kritikusom!
Köszönöm, kedves soraidat, és a szakállas segéderőt!
Ha csak tehetem, igyekszem továbbra is követni kívánságodat, élvezetes, bajkifigurázó olvasmányokkal mosolyt varázsolni olvasóim orcájára! Téma lesz elég, mert az én vidám természetem egyszeres, változtathatatlan, nem úgy, mint sokasodó nyavajáim száma!
Sok szeretettel Andy
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2015. december 18. 10:53
Answer
#5. 2015. december 18. 17:44
Ritka adottság az embernek a saját keserűségén nevetni.
Nevettetni ebben a tárgyban még ritkább, de Te ebben profi Vagy!
Kivánom, hogy álljon helyre az "életviteled", és írj minél több humort.
Kellemes Karácsont Neked, Barátom!
Answer
szerkesztőség
#4. 2015. december 18. 13:11
Nagyon szeretünk!!!
ariadne
#3. 2015. december 18. 10:59
Áldott ünnepeket, és jobbulást kívánok drága Andy:)) Humorral az élet elviselhetőbb, és neked sok van szertencsére:)) ölellek:ariadne
Eliza Beth
#2. 2015. december 18. 10:53
Ragyogóan ki tudod figurázni a bajaidat, és ez (nekünk, olvasóknak) nagyon élvezetes. Jobbulj meg, barátom, Andy!

Boldog és egészséges karácsonyt kívánok neked és Igenednek!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A sárkány, a fiú és az erdő