Andor: Csavaros történet

Már megint a csavarokról...Egy nyugdíjas soha sem ér rá, annyi a dolga. Nos, ezt tapasztaltam én is, amikor egy falra erősíthető ruhaszárítót vettem. Szerelése kád szélére tett, cirkuszi trapézt idéző, billegő deszkalapról történt. A csavarok számára, egy védőhálót szőni kezdő pók pozícióját fölvéve, gondosan, többszöri méréssel és átjelöléssel - amit a falon látható ceruzajelek is igazolhatnak, megtörtént a furatok kijelölése, pontos kifúrása és tiplizése. Reszkető lábakkal biztos talaj-fogás után kivettem az inamból és a helyére tettem a bátorságomat, majd megállapítottam, baj nélkül megúsztam, nem estem le. Hálásan az ég felé fordítottam a fejem és hirtelen egy látomás ajándékát kaptam! A Jóisten mosolygott le rám, "nincs még itt az időd, csak vidd tovább a rád szabott terheket," - mondta, majd valami tankönyv félét láttam a kezébe, aminek lapjait átpörgetve, megállította az egyik - gyakori használattól elszíneződött oldalnál, amelyről biztatást akart számomra küldeni, avval, hogy rövid felolvasásba kezdett: "Ember küzdj és bízva bízzál".
Hirtelen nagy büszkeség fogott el. Nagy magyar személyiségek, Liszt Ferenc, Szentágotai János, Irinyi József, Teller Ede - és folytathatnánk a sort, ismerté tették széles e földi világunkban a magyar nevet. A fenti idézetet hallva örömmel állapítottam meg, most a mennyország meghódítása következik!

 

Ma reggel lett volna az első munkanap. Egy lepedő felrakásával kezdődött - és egyben végződött a próba, mert a szárító egyik oldala unottan kiszakadt. A csavarokon maradt tiplik, mint ujjak mutattak a fal felé, árulkodva, nem én voltam, a fal a hibás. Igazat kellett nekik adnom, mert egy korábbi villanyszerelés falvésést takaró, cementet nem tartozó vakolatába fúrtam. Fölnéztem az égre, semmi! Bánatosan lehajtottam a fejem és egy kajánul vigyorgó ördögfejet véltem felfedezni. Ez legalább nem idézett magyar hírességtől. A pokol még nincs fölkészülve a magyarokból? Ki tudja?

 

Holnap kezdem elölről a munkát. Remélem, az ördög nem ismeri a közmndást: Három a magyar igazság"

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
dezsoili
#7. 2012. március 7. 21:41
Nagyon jó! Gratulálok.
katuska
#6. 2012. március 7. 20:20
...na, most szedtem össze magam az asztal alól, ahova bedőltem a röhögéstől.Képzeld el, ha elsőre sikerül, most min vihorásznék?!
Hajrá, Andorás!
Answer
#5. 2012. március 7. 19:01
A nyugdíjasnak ki van találva a munka...
Akkor hajrá!
Jó volt!
Eliza Beth
#4. 2012. március 7. 15:18
"kivettem az inamból és a helyére tettem a bátorságomat" -- Ez jó, ez (is) tetszik!
Zsó
#3. 2012. március 7. 11:24
Kedves Andor!
Írásodból úgy tűnik, egy fúró, faragó - alkotó nyugdíjas vagy. Vigyázz magadra, egy rossz mozdulat, aztán le, vagy föl... ki tudja?
Gondolod, hogy a pokol, még nincs fölkészülve magyarokból? Inkább ne legyen!
Üdv. Zsó
andor
#2. 2012. március 7. 10:37
Elnézést, ragozási hiba: inámból helyesen inamból. :(((
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A sárkány, a fiú és az erdő