Andor: Néhány szó a múzsákról

Múzsák tevékenysége közelről

 

Első rész

 

                  Egy kicsit korábbra tehetőidőszakában egyszemélyes vezetés alatt állt a világ, és ezt a felelősségteljes állást Zeusz töltötte be. Igyekezett munkáját lelkiismeretesen ellátni. A beosztottjai között akadtak azonban egy páran, akik meg akarták fúrni, mert a helyére pályáztak. Ebben a munkájukba titáni erőfeszítéseket tettek sikerük érdekében. Azt próbálták rábizonyítani, hogy munkaideje alatt is szexuális kalandjai vannak. Biztosra azonban nem mehettek, mert Zeuszt se most szedték le a falvédőről, ügyes csellel, - például hattyúnak álcázva- a hátsó kapun hagyta el parnasszusi irodáját. A gyanút csak az látszott igazolni, hogy több isteni nővel volt kapcsolata, s mivel ebben a korban a gumióvszer még nem volt ismeretes, hát bizony mindegyiktől volt egy pár gyereke. Így Mnemoszümétől is volt IX leánygyereke. Már ebben a korban is nehéz volt az iskolavégzett fiatalok elhelyezkedése. Így Zeusznak is gondot okozott a IX lány munkába állításáról gondoskodni. De lelkiismeretes apa volt, mindjárt utánanézett, hogy lehetne a problémát megoldani.

                 Mivel akkoriban az emberiségnek nem volt más szórakozása, mint hosszan elnyúló háborúkban egymást öldösni, vagy mezőgazdasági munkát végezni, ezért este, mécses oltás után unatkoztak, nem volt mit tenniük. Már pedig köztudott, hogy az unatkozás rossz tanácsadó. Mint jövőbelátó, tudta, Földtörténetünk hogy ezt a problémát később majd megoldja a TV és a rádió, de mivel Prometheusz most más problémákkal küszködött, nem volt alkalmas ember az elektromos áramnak a földre lopására. A nélkül, pedig az egész rendszer kakukkot mondana. Aki most csodálkozva, kérdőleg felemeli a fejét, áram? Nos, azokkal sürgősen tudatom, bizonyított, hogy már az akkori Istenek is munkaeszközként használták a villámokat, olyan minőségben és erősségben, melyeknek előállítása mai korszerű tudományunk állása szerint is majdnem megoldhatatlan feladat elé állítja tudós társadalmunkat.

E kis kitérőután térjünk vissza a lányok sorsának alakulására. A fenti gondok megoldásán töprengőZeusz hirtelen a homlokára csapott: megvan a megoldás! Előhúzta fiókjából az isteni találmányok címszó alatt porosodó akták közül a "Művészetek" felirattal rendelkezőt. Ez az, mormogta magában. A művészetek gyakorlása, és azok élvezete kitöltheti az emberiség szabadidejét! Nem fognak többé unatkozni! Az aktába belelapozva látta, hogy a művészetek IX főrészre oszthatóak. Mit a lányaim száma! Remek! Ezután gyorsan peregtek az események. A fejezeteket az akkor még csak általa ismert római számmal látta el. Előhozattatott egy nagyobb szájszélességű amforát, és abba beledobott I-IX - ig sorszámmal ellátott pergamendarabkákat. Majd behívta a lányait, és mindegyikkel húzatott egy számot. Így evvel mindegyik lánya megkapta azt a feladatot, melynek megszervezésével a továbbiakban felelősséggel tartozik munkaadójának. Egyszerű, költségkímélő munkamódszert is adott nekik. Mindenféle aktatologatás mellőzésével az alvállalkozókat homlokcsókkal vehették fel. Nem volt megkötve a telephely sem. A múzsa csókját bárhol átvehették az emberek. Zeusz gondolt a jövőre is! Tudta, hogy eljön majd az idő, amikor emberek százainak csak az lesz a feladat, hogy az ilyen "fekete gazdaságokat" adóztatás céljából fölszámolják. Ezért, hogy minden szabályszerű legyen, és ne lehessen belekötni, Zeusz alakított egy "Múzsák" címszó alatt bevezetett betéti társaságot, melynek ő volt az aláírási joggal ellátott főnöke, lányai pedig a minimálbérrel alkalmazott beosztottjai.

 

 

Folyt. köv...


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Mara
#7. 2015. január 5. 16:39
Kedves Andy!

Stílusodra jellemző írásodhoz szeretettel gratulálok, és ölellek: Mara
dezsoili
#6. 2012. március 21. 21:06
Várom a folytatást. Nagyon tetszett!
andor
#5. 2012. március 16. 13:08
Kedves Barátaim!
Köszönöm az elismerő érdeklődést, remélem a második rész is hasonlóan kielégítő lesz!
Andy
rapista
#4. 2012. március 15. 07:47
szellemes, és nagyon jellemző a látásmódodra! grt!
Eliza Beth
#3. 2012. március 15. 06:35
Én is! Eddig remek.
Juhász Kató
#2. 2012. március 14. 19:46
Kíváncsi vagyok a folytatásra.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek