Amikor szerencsés vagyok!

Mint tudjuk, betegnek lenni, igen egészségtelen dolog.

 


Mint tudjuk, betegnek lenni, igen egészségtelen dolog. De nemcsak az, ajjaj még szegény is lesz az ember, és egy szint elérése után, talán versenybe lesz a templom egerével. De minden rosszban van valami jó, mert végül is úgy éri el a dobogós szintet, hogy még cincogni se tud. Ám ha így fejlődik talán egércincogásból is nyelvvizsgát tehet. Na, hogy ezt elkerüljem a tettek mezejére léptem.
Gondoltam valami munkát kellene keresnem. Tudtam nem megy könnyen, de csak jó leszek valamire.
Alig van kikötésem. Csak...

- ne kelljen emelni, de ha igen, csak könnyűt, azt se sűrűn.
- ne kelljen járkálni folyamatosan, a sietés szóba sem jöhet.
/futás, rohanás szavakhoz, már magyarázat kell. Hogy kell csinálni?/
- a nagy szívem meg kímélni kell, na de nem a szerelemtől...
- stressz allergia. Egy kiadós stressz, és egyből emésztem magam
- magas vérnyomás. De az aztán úton útfélen. Jó, rendben van, ill. nincs rendben, de ezt értem. Azt viszont nem, hogy mitől ment fel a kenyerem, és krumplim.
- stb

Netes munkát nem találtam, másról pedig szó sem lehetett. Minden jelentkezésemre beintettek, mint a tehén farka a dolog után. Egyszer csak csöng a mobilom. Doktornő hívott. Ez kissé meglepett, hisz nemrég beszéltünk. Kikérdezett, hogy vagyok, mennyire tudok mozogni, mit birok megcsinálni, szóval teljes érdeklődésnek vetett alá.
Bár mióta beteg vagyok gyakran beszélünk. Nem a kezelő orvosom, de mióta beteg vagyok, törődik velem.
- Lenne egy munka számodra, ami minden kitételednek megfelel!
- Komolyan?
- Persze hogy komolyan. Lenne egy 83 éves néni, aki bottal tud menni, kicsit süket, és ellenőrizni kellene, hogy egyen, eleget igyon /vizet/. Vállaltam. Élmény a mami. Leginkább beszélgetni kellene vele, de mire eljövök nincs hangom. Mi lenne ha nagyothallana? Még szerencse, hogy szeret mesélni. Érdekeseket mond. Van ugyan, hogy többször is elmondja a történetét, de én akkor is szívesen hallgatom. Közben állandóan megy, mindig attól félek elesik. Délben úgy kell beleimádkozni az ebédet. Olyan mint egy gyerek a szentem.
Megeszi az ebédet és örül, ha ilyenkor megdicsérem. Talán ezért eszik és iszik naponta többet . De néha kibírhatatlan - na nem nekem - ha egy kicsit zavart lesz. Főleg ha vért kell kapnia, és olyanokat mond...
Engem úgy keres, hogy - az idős néni itt van már? Nekem azt mondta.

Az éjjel betörő volt a házban, de a macskám elzavarta. Én meg a cicust tanítottam rendre. Mikor vittem be az ebédet, már az asztalra ugrott mire odaértem. 3 napig, mert az elsőn egy füles kíséretében távozott, a másodikon lelöktem, a harmadikon magától leugrott, azóta csak fenyegetni kell vagy kizárni. De akkor az ajtót kell betámasztani, mert simán kinyitja.

Azt mondják a szerencse forgandó, hol fent, hol lent. Ez fölöttébb érdekes megállapítás mert az enyém - néhány sikertelen kísérettől eltekintve - még nem volt máshol csak lent. Miért mondom?

Néhány hét után egy hétfői napon rossz közérzettel indultam, de semmi. Kedden már nehezemre esett felkelni, mindenem sajgott. Korábban haza kellett mennem de a mamit nem kellett egyedül hagyni, én meg fulladtam. Mire beléptem a lakásba annyira, mint akitől elvették a vastüdőt. Azonnal ráhúztam a fejem az oxigénre, estére már volt a tüdőgyuszimra gyógyszerem. A többi ami jött, csak a papírzsepi-készletem ürítette ki.

Felajánlották a kórházat Szeged mellett, de mondtam, ééén neeem. Köszönöm a megtiszteltetést, de csak ha visznek. Erre a mentőt is. De nemet mondtam. Szeretek eü. intézetben lenni, ...már dolgozni. Épp azért nem szívesen fekszem le, főleg orvosnak nem. Ja, már jól vagyok, /most dicsekedtem/ de mehetek-e a mamihoz? A lánya telefonált, hogy elesett, medence repedése van, és éjjel liberót kap.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#3. 2013. április 16. 20:18
Ha ez nem csak egy kitaláció, hanem naplórészlet az életedből, akkor őszinte részvétem a bajaidnak, mert ők lesznek a vesztesek veled szemben. Neked pedig kitartást, és felfelé lendülő szerencseívet kívánok!
Mara
#2. 2013. április 14. 16:22
Kedves Ágnes!
Szomorú dolgok, amiket szépen feldolgoztál.
Nagyon ismerős!
Szeretettel gratulálok: Mara
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek