Ami az agyban, és az ágyban dől el

Pár nappal ezelőtt épp a fénymásolás hatott át, amikor kolléganőm alias Tündérke mellém suhanva óriási elhatározását megosztotta velem:


Pár nappal ezelőtt épp a fénymásolás hatott át, amikor kolléganőm, alias Tündérke mellém suhanva óriási elhatározását megosztotta velem:

- Minden előedzés ide, vagy oda, úgy döntöttem, lefutom a 30 km-es távot a városi futóversenyen.-

Tündérke egy kimondottan dekoratív, harmincas, szöszke cicababa, amolyan „pasiszemfelszedő".

Szőke hajzuhatag lazára szárítva egy kis hajhab simogatásával, óriási, azúrkék szemek huncut, mosolygós pofikával keretezve. DD+-os mellmérethez leginkább feszes pólókat visel, természetesen a dekoltázs alapos megkomponálásával. Passzentos farmer, és tűsarok is a kelléktár része. Ezen vizuális élmény mellett kiemelkedő, és cseppet sem elhanyagolható észbeli magasztossága is. Így nem egy átlag un. „pláza-cicával" van ám dolgunk, hanem egy szuper intelligens üzletasszonnyal. A szakma minden rejtekét jól ismeri, folyamatos tanácsadója is kollégáinak. Népszerűsége töretlen.

 

Látva meglepett ábrázatom elismétli elhatározását:

- Minden előedzés ide, vagy oda, úgy döntöttem, lefutom a 30 km-es távot a városi futóversenyen. -

Sehogyan sem tudtam elképzelni, mint futót, habár néhány km utáni izzadása következtében a rátapadt mezt annál inkább, amint férfihaddal körülvéve szeli a kilométereket szerte a városban, lebbenő hajkoronájával. Az edző cipő valahogy nem illett a képbe vizualizációm tükrében. Meg is kérdeztem:

- Tűsarok, vagy edző?-

Tekintetét rám emelve hatalmasat nevetett, csilingelő hangja betöltötte a folyosót.

- Szóval Te azt hiszed, hogy blöffölök? Majd meglátod, hogy végigcsinálom. A dolgok itt fejben dőlnek el-mutatott csinos buksijára.

- Meg kell tennem, rengeteg energia robog zsigereimben, be kell bizonyítanom elsősorban magamnak, hogy képes vagyok rá- ecsetelte kipirulva. Éreztem, hogy komolyan gondolja kijelentését.

A hét hátralévő napjaiban szinte repkedett, egyre jobban hangolta magát a nagy megmérettetésre. Néha a Szigeten futkározott már, de csak amolyan városnézősen. De eme elhatározás valahogy más, mint az eddigi „tündibündis" sétálgatásos szaladgálás.

 

Hétfőn reggel beérve azonnal kerestem Tündérkét, beszámolót várva a hét végéről. Hatalmas ovációval fogadott. Már kisebb csoportosulás zárta körbe, gratuláló kezek nyúltak felé, hogy megérinthessék.

-Megcsináltam!!!! Értitek? Lefutottam a 30-ast. Igaz, nem lettem első, de őrületesen büszke vagyok magamra. Remélem, a kedvesem is rájön, hogy mekkora kincset kapott-jegyezte meg azzal a huncut kacajával.

Csillogott, vibrált minden mozdulata. Bízott magában, tudta, hogy sikerül, hisz az agyában már eldőlt, mielőtt még lefutotta volna a távot

- Ha az agyam ráállítom, a Maratont is le tudtam volna futni, csak plusz 12 km, ami már semmiség- jegyezte meg szerénytelenül.

Mesélt, és mesélt, hogy merre mentek, és jöttek, mit érzett közben, mennyire száguldott ereiben az adrenalin, a sok összekacsintás a sporttársakkal akár ismeretlenül is, mind erőt adtak.

Korábbi depressziós napjai, szétfoszlottak, mint egy páracsepp, egy energikus, élettel telt Tündérkét varázsolt magából. Kis izomlázát is büszkén viselte, mely nemcsak a kilométerekre, hanem a sikerre emlékeztette. Mindannyiunkat megajándékozott hatalmas kisugárzásából fakadó energiával, mely magával ragadott, és komoly elhatározásokra sarkallt.

Gratuláltam Tündérkének, büszke a lelkem, hogy egy ilyen talpraesett kolléganőm szimpátiáját élvezhetem.

 

Megvallom őszintén, irigyeltem is egy kicsit, és rájöttem, előttem is nyitott a lehetőség, hogy agyban eldöntött dolgokat megtestesítsek. Hozzá is látok, és keresek egy megmérettetési helyzetet. Ebből adódóan megállapíthatom, hogy a dolgok nemcsak az agyban, hanem az ágyban is eldőlhetnek, csak elhatározás kérdése, de erről majd később írok.

 

Mimmy Clein

 

 

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#6. 2013. február 26. 21:18
Tetszett. Grat!
Answer
#5. 2013. február 25. 15:49
Mindössze(?) egy ékezet...
De azért van különbség, talán az agy javára.
Tetszett!
Mara
#4. 2013. február 25. 07:38
Nagyon tetszett az írásod, főleg a csattanója.
Szeretettel gratulálok: Mara
Gandalf
#3. 2011. április 13. 05:56
Ez tetszett.
Eliza Beth
#2. 2011. április 10. 14:35
Minden az agyban dől el! Ezt tudjuk jól. Az is, ha nem sikerül valami. :-((
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek