Állatok világnapja: Szombattól hétfőig Állat- és Növényszeretet Fesztivál az Állatkertben

Péntektől hétfőig Állat- és Növényszeretet Fesztivál az ÁllatkertbenAz állatkerti nevelőszülők találkozóját vasárnap tartják Budapest

A Budapesti Állatkertben nemcsak egy napig tart azállatok világnapja, hanem három napon át, szombattól hétfőig, és Állat- és NövényszeretetFesztiválnak hívják. Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is. Sokféle állatos ésnövényes élménnyel, illetve a környezet- és természetvédelemmel, valamint a felelős állattartássalkapcsolatos programokkal várják a látogatókat.

Október 2-től 4-ig, azaz szombattól hétfőig tart az Állat- és Növényszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat-és Növénykertben. A három napon át tartó eseménysorozaton természetesen az állatoké, anövényeké, a természetvédelemé és a felelős állattartásé lesz a főszerep.

Az Állat- és Növényszeretet Fesztivál valójában az október 4-i állatok világnapja három napon át tartóprogramsorozattá kibővített változata. Az állatok világnapját mintegy három évtizede ünneplik meg azÁllatkertben, és 2009 óta tartanak ilyenkor több napos eseménysorozatot. Az Állat- és NövényszeretetFesztiválnak emellett más előzményei is vannak, ugyanis a két világháború közötti időszakban, amikoraz állatok világnapja még nem létezett, azÁllatkertben minden évben megtartották az„állat- és növényszeretet napját. Az elsőt1922-ben, az utolsót pedig a másodikvilágháború előestéjén rendezték meg.

Az idei Állat- és Növényszeretet Fesztiválprogramjait, látnivalóit úgy állították össze aszervezők, hogy azok a két hétvégi naponelsősorban a gyermekkel érkező családok,hétfőn pedig a tanulmányi csoportokigényeihez legyenek igazítva.

A főbejáratnál lévő téren például gazdiképzőhívja majd fel a figyelmet a felelősállattartásra a Baráthegyi Vakvezető ésSegítő Kutya Iskola, a Heltay KutyaotthonAlapítvány, illetve a Zöld Zebra Állat- ésTermészetvédő Egyesület közreműködésével.A Nagy-tó mellett lévő állomáson az Állatkertvadállatmentő tevékenységét mutatjákmajd be, és ugyancsak a tó közelében a FŐKERT munkáját is megismerhetik az érdeklődők. Leszjátékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval isvárják a közönséget.

A fentieken túl a szombati napon az ízeltlábúak különleges világába is bepillantást nyerhetnek alátogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarországsegítségével a hazai természeti érékek védelméről lehet sok érdekességet megtudni. Mindkéthétvégi napon külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületKétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya: ők a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatják be. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesületállomáshelyénél pedig a fenntarthatóság lesz a téma, szintén mind a két hétvégi napon.

A fesztivál programjain túl az Állatkert sok más élménnyel és látnivalóval is várja a közönséget. Igensok kisállatot lehet most látni, hiszen az elmúlt időszakban számos állatnál, többek között azelefántoknál, a tapíroknál, a vörös pandáknál, a vízidisznóknál, a nagy maráknál, a prérikutyáknál, atatuknál, a flamingóknál és a koronás darvaknál is gyermekáldás volt. A programkínálatot a „Légyott!" programsorozat látványetetései, állattréningjei és bemutatói, illetve a megérinthető, kézbevehető „állati alkatrészeket" bemutató „TapiZoo" állomások teszik teljessé.

Az Állat- és Növényszeretet Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2021-10-02-allat-es-novenyszeretet-fesztival-2021


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek