Állatkerti Szent Iván-éj június 25-én

Tüzes programokkal, állatos élményekkel, éjjeli fényvarázzsal indul a vakáció

 

 

 

 

Állati látnivalókkal, tüzes programokkal, éjjeli fényvarázzsal és sok más élménnyel várja látogatóit a Budapesti Állatkert június 25-én, péntek este az állatkerti Szent Iván-éjen. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett különleges esti eseményen a gyermekkel érkező családoktól a szerelmespárokig mindenkire gondoltak a szervezők. A Somogy Táncegyüttes táncosaival még a tűzugrást is ki lehet majd próbálni, és a csillagos égbolt rejtelmeit is megismerhetik az érdeklődők.

 

Különleges esti élményekkel várja látogatóit június 25-én, pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ekkor tartják ugyanis az állatkerti Szent Iván-éjt. Jóllehet a tulajdonképpeni Szent Iván napja az előző, csütörtöki nap lenne, a közönségnek sokkal kényelmesebb, ha az éjfélig tartó mulatságra inkább péntek este kerül sor.

 

A különleges hangulatú, változatos programok részben a Szent Iván-éji hagyományokat elevenítik fel, így nem meglepő, hogy a tűzé, a fényeké, és persze az éjszakai állatoké lesz a főszerep. A programkínálatban a gyermekek, a családok éppúgy megtalálják a nekik való élményeket, mint a szerelmespárok, vagy bárki más, aki szívesen eltöltene egy különleges estét az Állatkertben.

 

A kert több pontján varázslatos hangulatot teremtő fényfestés nyújt egyedi látványt, a sétautak mentén pedig lámpások, fényfüzérek vezetik majd a látogatót egyik programhelyszíntől a másikig. A főbejárat közelében lévő színpadon tűzzsonglőr bemutatóban, akrobatikus LED-zsonglőr műsorban, LED-show-ban gyönyörködhetnek a látogatók, és ugyanitt fellép majd a Somogy Zenekar, illetve a Somogy Táncegyüttes is. Még a hagyományos tűzugrást is ki lehet majd próbálni.

 

Lesz még esti fóka show és elefánttréning, arcfestés, ökohangszer és fluoreszkáló álarc készítés, szerelmi jóslás, bátorságpróba, előadás a mítoszokról és a totemállatokról, boomwhackers (ütőshangszerként használt hangolt csövek) bemutató is. Séta közben a kertben LED-ruhás gólyalábasokkal is találkozhatnak a látogatók.

 

Mivel a Szent Iván-éj, és a hozzá tartozó hagyományok mind egy csillagászati eseményhez, a nyári napfordulóhoz, azaz az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódnak, a csillagos éggel kapcsolatos élményekben is része lehet a közönségnek: lesznek például planetáriumi vetítések és távcsöves bemutató is.

 

Az állatkerti Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt este 7-kor nyitják meg a kapukat, a programok fél 12-ig tartanak, és éjfélig kell majd elhagyni az Állatkert területét. Jegyek már válthatók elővételben, felnőtteknek 5500, gyermekeknek (2-től 14 éves korig) pedig 3500 forintos áron. Mivel a hatályos jogszabályok szerint az állatkerteket jelenleg csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a felügyeletük alatt lévő 18 éven aluliak látogathatják, ezek a szabályok érvényesek az állatkerti Szent Iván-éj látogatóira is.

 

 

Kapcsolódó linkek:

online jegyváltás a Jegymester.hu oldalán: https://jegymester.hu/production/340094/fovarosi-allat-es-noevenykert-szentivanej-az-allatkertben/34002480

az Állatkerti látogatással kapcsolatos járványvédelmi tudnivalók: https://zoobudapest.com/ujranyitas

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek