Aktív közösségi sportnappal indította a nyarat a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE

Nagy sikerrel zárult az I. DiabKupa és Sportágbemutató rendezvény

 

 

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE - a Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott szervezője - idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg múlt szombaton az I. DiabKupa és Sportágbemutató eseményét. A rendezvény játékos sportversenyekkel, sportágbemutatóval, futsalkupával, edukációs és sportolói előadásokkal, kvízekkel, illetve számos további izgalmas, színes programmal várta a cukorbeteg gyerekeket, fiatalokat és családjaikat. A sportnap a koronavírus-járványhelyzet miatti lezárásokat követő első személyes, országos cukorbeteg-rendezvény volt.

A cukorbetegség nem akadály

Magyarországon több mint 1,1 millió felnőtt és több mint 5 ezer gyermek él cukorbetegséggel. A sportnappal a szervezők lehetőséget kívántak teremteni a diabéteszes gyerekek és családjaik számára, hogy egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással, megoszthassák tapasztalataikat, informálódjanak, kikapcsolódjanak és mozogjanak. Emellett a program célja volt, hogy népszerűsítse a mozgást, felhívja a figyelmet annak fontosságára és a sport jótékony hatására, valamint, hogy hangsúlyozza: a cukorbetegség nem akadály. Odafigyeléssel és megfelelő kezelés mellett ugyanis a diabétesszel élők is teljes életet élhetnek, a sportban pedig kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

Sportolói előadások, edukációs programok és játékos sportversenyek várták az érdeklődőket

Az FTS Sporttelepén rendezett I. DiabKupa és Sportágbemutató eseményen számos, kimagasló sikereket elért sportoló adott elő. A résztvevők meghallgathatták Magyar Petra floorball-játékos, Dobos Levente dzsúdós, Hidvégi Tünde szinkronúszó, Gál Sándor vízilabda-játékos, Csík Csaba Krisztián triatlonista, illetve Termul Helga futó előadását is.

Az érdeklődők emellett részt vehettek diabetológiai előadáson, tanácsadó szakpszichológus fórumon, dietetikai konzultáción, alakformáló tornán, kvízeken, valamint a DiabKupa elnyeréséért folytatott játékos sportmérkőzéseken. A kisebbeket egész nap változatos gyerekprogramok várták, a megpihenők pedig szurkolással biztathatták a többszörös EB-ezüstérmes Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott tagjait a DiaEuro SE futsaltornáján.

Közösségi program, végre újra személyesen

A népszerű Dcont vércukormérő készülékek gyártója, a 77 Elektronika főtámogatásával megvalósuló I. DiabKupa és Sportágbemutató volt az első személyes, országos cukorbeteg-esemény a koronavírus-járványhelyzet miatti lezárások után. Az érdeklődők lelkesedését és a személyes részvételű közösségi programok iránti igényüket, valamint az esemény sikerét egyaránt jól jelzi, hogy a szombati sportnapon több százan vettek részt szerte az országból. A DiabKupa vándorserlegét végül a Nyír-Diabet Egyesület vihette magával Nyíregyházára, jövőre tőlük elhódítható - de ígéretük szerint nem adják majd könnyen!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek