A világ legrangosabb világzenei toplistájára került Branka Én Csépem című lemeze

****

 

 

 

A Fonó gondozásában jelent meg Básits Branka első szólólemeze Én Csépem címmel, amely az énekesnő szülőfalujának, Szigetcsépnek szerb ajkú népzenéjén alapszik, Branka magán átszűrve ezeket a dalokat hozott létre egy nagyon mai és nagyon szerethető lemezt. Az album most felkerült a világ legrangosabb nemzetközi világzenei toplistájára, a legjobb 20 lemez között a rangos 10. helyre. A World Music Charts Europe listát 25 ország ötven rádiós világzenei szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén a wmce.de oldalon. Ebben a hónapban, nagy öröm, hogy egy másik magyar lemez, a Meszecsinka Árnyék című albuma is felkerült a listára a 7. helyen.

 „Az Én Csépem egy régóta dédelgetett ötletem, mellyel szerettem volna elsősorban tiszteletemet és elköteleződésemet kifejezni a szerb közösség és az őseim iránt, valamint megmutatni, ki vagyok én, honnan jöttem, és honnan gyökerezem" - mondta a lemez anyagáról Básits Branka.

Branka Én Csépem című albuma szerepel egy másik toplistán, a Transglobal World Music Chartson is, ahol a 40 lemezből a 27. helyen találjuk meg.

Az album kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek