A PTE Gyermekgyógyászati Klinika továbbra is az élharcosa az elhízás elleni küzdelemnek

Az európai elhízás elleni nap, május 22-e alkalmából nemzetközi ajánlások is készültek a gyermekek helyes táplálására vonatkozóan

 

 

 

Az Európai Elhízás-Tudományi Társaság (EASO) a napokban elismerte a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere Gondozóját, amely ismét elnyerte az „Akkreditált Elhízás Kezelésére Irányuló Központ (EASO COM)" címet. 

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika hosszú évek óta regionális központja a gyermekek elhízása elleni kutatásoknak. A klinika korábban koordinátorként részt vett az ún. I. Family programban, amely nemcsak  többezer gyermeknek, hanem a szüleiknek is lehetőséget biztosított szűrővizsgálatokon keresztül az elhízással kapcsolatos rizikófaktorok megállapítására. A rejtett, tünetet nem mutató eltérések korai felismerésének kulcsfontosságú szerepe van több betegség megelőzésében.

 

Molnár Dénes, a PTE Gyermekgyógyászati Klinika professzora, a terület szakmai vezetője elmondta: „Büszke vagyok arra, hogy immár harmadszorra nyerte el intézményünk a szigorú szempontrendszer ellenére az Akkreditált Elhízás Kezelésére Irányuló Központ titulusát. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy minél kevesebb gyermek legyen túlsúlyos, hiszen az számos negatív következménnyel járhat a későbbi, felnőttkori egészségi állapotukra nézve. A javuló járványügyi helyzet reményeink szerint lehetővé teszi, hogy hamarosan folytatódhatnak azok a foglalkozások, uszodai és tornaprogramok, melyek hatékonyan segítik a gyermekek elhízása elleni küzdelmet." - adott hangot optimizmusának a professzor.

 

Az európai elhízás elleni nap, május 22-e alkalmából nemzetközi ajánlások készültek, külön a 2 éves kor alatti, illetve feletti gyermekek táplálására vonatkozóan. 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek