A Nyakék (6/6)

Vegyen testet, kölcsönözzön testet, ha speciális igénybevételnek tenné ki magát!

 

 

Tudtam, hogy nem vicc. Meg fog történni a Nagy átalakulás. Így is lett, az élet megváltozott. Hivatalos értesítőket vártunk. Igen, MI! Én - és a galeri, meg biztos a szomszédok is várták, de kit érdekelt. Lehetett regisztrálni a Nyakékre-INGYEN. Szuper! 30 órás műtét, aztán az vagyok, aki vagyok, majdnem örökké. Többé nincs fájdalom, és nincs lehetetlen. Legalábbis ilyesmiket ígért a cég. Azt mondták, hogy már nincsenek mellékhatások, és azt is, hogy nincsenek fertőzések. Akinek van pénze, tart otthon testeket. Szexre, reggeli futásra, munkára, meg amire csak leadja a megrendelését. Mivel a „kiképzett" test ideális, így nem jelentkezik sem fáradtság, sem egyéb kellemetlen élmény. Csak a tapasztalat és a kellemes élmény, ami megmarad a tevékenység során felszabaduló hormonokból. Az izomlázat okozó tejsavval teli testet, meg le kell csavarozni, aztán kész! Jól hangzott.

Egyre többen tetették fel a „Nyakéket". Eleinte státusszimbólumként működött, bár mindenki tudta, nem volt tökéletes. Elmondásuk szerint kemoterápiás - ázott kivert kutya érzés volt, sokan az új testet még nem érezve járkáltak hányni a WC kagyló felé görnyedve. Esténként. Aztán javult a helyzet, ingyen fejlesztések jöttek. De Mi - sem Én - sem a galeri többi tagja, nem kerültünk sorra. Vagy az irányítószám, vagy a fene tudja miért nem. A következő évben, már divattá nőtte ki magát a nyakék. Világszerte hatalmas méreteket öltött a nyakéket viselők száma. Már mellékhatás sem volt. A társadalom átrendeződött. Máshogy éltek a többiek.

Randira készülő férfi, a gardróbból testet választ, aztán lemegy a garázsba, autót választ a ponyvázott luxusautók közül... Ugyanígy tesz a nő. Átlagban a polgárnak, akinek vidéki házra telik, legalább egy donor testre is telik. Teljesen rendben van. A munkáltatók odáig mentek, hogy biztosítják a donor testet a munkához. Illetve, ha nem akarom lecserélni, mert a sajátomra van csak pénzem, amortizációt fizetnek azért, hogy szegény testemet fárasztom. Régen csak a munkaruhát támogatták, hová jutottunk?! Fizetik a porckopást is - nevet - a halál távolivá vált. A rák egy egyszerű testcserével gyógyítható általában. Nyílnak gombaszám a testboltok, kölcsönzők. Minden utcasarkon próbálkozik valaki, hogy ebből éljen meg valahogy. Minden szinten változás van. A sportban is. Mikor elkezdték használni a donor „kiképzett" testeket, véget ért az olimpia. Legalábbis bejelentették, hogy cirkusz lesz belőle. Élő Múzeum. Odamehetsz, felszereled egy hosszútávfutó testét, és megcsinálod a célodat. Ha épp úszó, akinek a bőrébe szeretnél bújni, akkor azt választod, ha a galerivel mennék, akár egy komplett olimpiai váltófutást le tudnánk nyomni, antik legendás olimpikon test klónokkal! Eredeti helyszíneken! Micsoda hakni. A sporthírek; A programozók rugby csapata csapott össze a kémikusok rugby csapatával az országos ligában. Basszus - ezek hétvégén leveszik a csenevész testüket és belebújnak egy-egy megrendelt sportoló testébe! Mi ez az egész?! Mindenki szuperképességekkel bír, és nem munkanélküli, kényelmes és egészséges. Fura.

Voltunk páran, akik ezt már túlzásnak tartottuk. Voltak, akik nagyon, és voltak, akik még jobban ellenezték a rendszert. Szétszakadt a társadalom. Nyakékesekre, és nem nyakékesekre. A reklámok arról szóltak, hogy tetesd fel. De már nem ingyen volt, hanem szinte kötelező. A Biztosító csak úgy biztosított, melót csak úgy kaptál, ha képed voltál a testcserére. A szülők a felnövő tizennyolc éves korosztályt úgy nyakörvezték, mint ahogy az én időmben a diftériaoltásra vittek. Kialakult a Lobby, a kalibráló tablettafüggőség, a kontroll, és a legális testkereskedelem. Hatalmasra és kizárólagosra duzzadt az iparág.

 

 

Mikor megjött a LEHETŐSÉG - a levél, Ritával úgy döntöttünk, MI nem csináljuk. Már a MI - Rita volt és én. Nincs többé galeri. Nyakékesek vannak, és nem nyakékesek. Mi, nem nyakékesek, elég kellemetlen helyzetbe kerültünk. Vállalnunk kellett a diszkriminációt, a kevesebb munkabírást. A kevésbé szexi, bár természetes alak hátrányait, illetve az átlag halandóságot. Igazából egyetlen eszméért: a természetességért és az emberségért.

Kifejlesztettek új szereket. Azoknak, akiknek nincs pénzük kölcsön, vásárolt testre. Egy élmény erejéig, szintetikus kémiai érzéseket adnak nekik dílerek, drogként... Ők az érzésfüggők... Testük elfogyott, tulajdonképp csak az agyuk droggal való táplálására használják testüket... Voltunk kevesen, akik úgy gondoltuk ez nem teljesen jó így. Alapítottunk egy később üldözötté vált társaságot. Gyűjtöttük a leleplező bizonyítékokat a világ minden szegletéből. A híradások már borzasztó dolgokról számolnak be nap-nap után:

- Megjelentek a fekete tenyésztők.

- A Greanpeace tüntet a donorok embertelen tenyésztéséért, a rég volt pangasius botrányhoz hasonló tenyésztési körülményeket tapasztaltak az ellenőrzések során.

- Doppingszereket, mesterséges növesztő szereket használnak a donorok nevelése során.

- Embertelen bánásmód jellemzi az alkalmi tenyésztőket.

A TV híradó beszámolt az Amerikai elnök testének haláláról, de bölcs fejét áthelyezték egy fiatal testre... és így az eszméje éltetheti tovább az államokat. Ízléstelen TV reklámok jöttek. Vegyen testet, kölcsönözzön testet, ha speciális igénybevételnek tenné ki magát! A videón egy fiatal pár interneten keres sí utat, és az oldalon hozzá kiválasztja, a síléc mellé a megfelelő fizikumú testet. Hogy ne kelljen indulás előtt egy héttel már gimnasztikázni. Minden egyes testcsere után kell egy „kalibráló tabletta" az új tabletta. Melynek segítségével minden mellékhatás elmarad. Mindig van új tabletta! Új mellékhatás! Eszméletlen mennyiségű tabletta fogy világszerte. Ami hamis tabletták megjelenéséhez vezet, még több mellékhatással. Az eredeti tabletta beszerzése egyre nehézkesebbé válik. Nem sok idő után az emberek egy része, érdektelenné vált a sablon és tökéletes donortestek irányába. Elindulnak a visszaélések, a testlopások. Az igazi testet ellopják „rabszolgának", mert elkezdtek értékessé válni az egyedi testek.

Volt, hogy mikor a háziasszony átvette a rendelt testét, hogy jógázzon egy edzésen, a tárolóból az eredeti testét eladás céljából ellopták. Mindeközben a Zónában a szórakozóhelyek előtt - mögött „kidobott", kihasznált testek sorakoztak, mert végül is bármikor cserélhetőek voltak. Ahol eddig nejlonzacskó volt az utcán szemétként, ott most testek hevertek. Végtelenbe tartó otthagyott test utazott egy buszon, teniszpálya mellett, a bokorban, mindenhol elhasznált testek... Az újrahasznosításra való leadás szintén költséges, a HealthCare nem nagyon tud mit kezdeni a problémával. Lassan megjelentek olyan vírusok, amik lebontanak túl hosszú időre otthagyott-kidobott-megunt testeket...

 

 

Egy nap, a rejtekhelyünkre jött egy fiatal pár. A lány szülei 18. születésnapjára meg akarják műttetni őt „csatlakozósra". A lány ezt nem akarta... A szülők nem értik - politikusok. A rendőrség kerestette Őt, minket is veszélybe sodorva ezzel. Egy kolostorban tevékenykedtünk, húztuk meg magunkat egy ideig. Az összes templom elhagyatott volt. A kereszténység is és a többi hagyományos elvű vallás megbukott. A Vatikán szétesőben, mert nincs olyan, hogy lélek. És ezt már mindenki tudja. Ami a testben volt, hitünk szerint eddig. Mindent az agy tárol, mivel egy másik testre helyezve ugyanaz az ember maradsz... Csak így lehet. Az agy „értelme" - és a kémia áll mindenekfelett. Nem mellesleg a Pápa is szeretne Nyakéket, hogy tovább éljen. Most akkor mi van? - gondolták millióan, és megszűnt egy vallás, ami több ezer évet élt. A TV híradó beszámolt a koreai diktátor testének haláláról, fejét nemzeti ünnep szintű megmozdulás kíséretében... áthelyezték egy fiatal testre... a régit meg bebalzsamozták. A nemzetközi diplomácia mély fordulatokat vett, mert a diktátorok nem akartak kipusztulni, lecserélődni. A társadalom szétszakadt, szegényekre, csatlakozósokra - nem csatlakozósokra, lázadókra, akik vallásosak, és akik csak a testüket nem akarják szétszabatni, vagy mert Jehovák voltak, vagy hippiszerű személyiséggel bírnak. Megint egy háború küszöbén állunk.

Eszembe jutott a kőműves, aki elvakolta a '45-ben keletkezett lyukakat az iskolám homlokzatán... Ezt ki vakolja majd el? A sok kidobott testből képzett szemétkupacot? Nincs, a földön annyi kutya, amennyi eledel készülne ezekből. Az állatkertekben életüket tengető napi negyven kiló húst fogyasztó nagyobb étvágyú oroszlánoknak sem lenne gondja az étkezésre. Annak idején, kitaláltuk a gépeket - hogy minden feladatra gépet alkalmazzunk, - mélyszegénységbe, munkanélküliségbe sodortuk ezzel világot, az extra profitért. Azóta sem találtunk vissza. A munkanélküliség a gépeknél olcsóbb testek alkalmazása miatt megoldódott, de a kapzsiság, az extra profit és fogyasztás orientáltság eszméje nem. És most, hogy kiderült számunkra, hogy amolyan LÉLEK sincs, talán a remény meg van arra, hogy elfogadjuk, hogy a szeretet egy kemény agyi feladat. Döntés a fejben, és nem lelki folyamat. Eltávolodott az ember a biológiai valójától! A testcsere sem kifejezetten jó lépés volt. Mára csak a gépesítést és az extra profitot, a pihenés nélküli folyamatos munkavégzést, a következmények nélküli teljesítménynövelést hivatott szolgálni a folyamat. Ez lett a nagy lehetőségből.

Most itt állunk a háború szélén, és kezelhetetlenné váltak a hatalmas donortelepek. Nem beszélve a magán „fekete" telepekről. Bármelyik nap fellázadhatnak - hisz már írják a lázadás könyvét.

 

 

 

Előző rész...

Első rész...

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek