A NAGYMESTER

A nagymester a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje volt.

 

A NAGYMESTER

Színes, feliratos, Hong-kong-i - kínai - amerikai akció-dráma

Rendezte: Wong Kar Wai

Forgatókönyvíró: Wong Kar Wai, Haofeng Xu, Jingzhi Zou

Producer: Wong Kar Wai, Xiaoming Yan, Guoqing Gu

Fényképezte: Philippe Le Sourd

Vágó: William Chang

Szereplők: Tony Leung Chiu Wai, Ziyi Zhang, Chen Chang

 

 

A nagymester a legendás kung fu mester Ip Man életét dolgozza fel, aki a világhírű Bruce Lee mestere volt. A film a korszakalkotó harcművész életét az 1930-as évektől követi nyomon, a második világháborún keresztül és az ötvenes éveken át egészen a férfi 1972-es haláláig, ismertetve a történelem fordulópontjait és Ip Man életének fontosabb fejezeteit. Az epikus történetből megtudhatjuk, hogy Bruce Lee mestere nemcsak a harcművészettel köteleződött el egy életre, de romantikus énjét is megismerhetjük egy csodálatos hölggyel való heves viszonyán keresztül. A hollywoodi akciófilmek ragyogó koreográfiáival is versenyre kelnek azok a jelenetek, amelyek azt hivatottak bizonyítani, hogy Bruce Lee mentora valóban minden idők egyik legnagyobb kung fu mestere, A Nagymester volt - a kínai történelem vérzivataros éveiben is.

Mindazok számára, akik a Mátrix, vagy a Kill Bill karate jeleneteit élvezettel nézték, Wong Kar Wai filmjének jelenetei is a kedvencei közé fognak kerülni.

 

Napjaink legnépszerűbb és legelismertebb távol-keleti rendezője, Wong Kar Wai ezúttal történelmi akciófilmet készített, amelyben azonban továbbra is markánsan jelen vannak a szerzői filmes stílusjegyei. A My Blueberry Nights - A távolság íze, a 2046, a Szerelemre hangolva és a Vadító szép napok többszörösen díjnyertes direktora ezúttal a kínai történelem fordulatos éveibe kalauzolja el nézőt, egy nagyszabású epikus mozi keretében, amelynek főszereplője egy ikonikus karate mester, IP Man. A nagymester fantasztikusan koreografált akciójeleneteivel, és a kung fu legszebb pillanatainak ábrázolásával válik emlékezetessé - nem csak - a harcművészet szerelmesei számára.

Az alkotás a világhírű rendezője mellett igazi sztárparádét vonultat fel a vásznon is: Ip Man-t Tony Leung Chiu Wai alakítja, akit az Ellenséges vágyak, Hős, Szigorúan piszkos ügyek filmekből ismerhet a hazai közönség. A női főszereplő pedig nem más, mint Ziyi Zhang, a Tigris és sárkány, a Hős és az Egy gésa emlékiratai szupersztárja.

A nagymester a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitó filmje volt.

 

 

Eredeti cím: Yi dai zong shi

Hossz: 123 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: DCI

Országos bemutató: 2013 szeptember 12.

Forgalmazó: MTVA ()

Korhatár: BA

 

Ajánljuk mindenki figyelmébe a film szinkronos, valamint feliratos előzetesét.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek