A Mozinet 2022. szeptemberi mozibemutatói

A nyári szünet után szeptemberben két rendkívül izgalmas filmmel jelentkezünk a hazai mozikban


Érkezik minden idők legdrágább koreai filmje, a szokatlan fantasy és akció hibrid Alienoid, valamint a tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán-díjas francia drámája, az Esemény.

ALIENOID (Alienoid / Oegye+in 1bu)  (12E)
Magyarországi bemutató: 2022. szeptember 8.

 

Tartalom:
Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat.

A gigantikus költségvetésű, két részes fantasy-akciófilm méretét jelzi, hogy a forgatókönyve két és fél éven át íródott, az előkészületek több mint egy évig tartottak, maga a forgatás pedig 13 hónapot emésztett fel.


Mozielőzetes - magyar felirattal (YouTube)


ESEMÉNY (L'événement / Happening)  (18)
Magyarországi bemutató: 2022. szeptember 29.

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2022:
Arany Oroszlán-díj
FIPRESCI-díj

 

Tartalom:
Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Annie-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Annie a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.

A '60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt.

Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.


Mozielőzetes - magyar felirattal (YouTube)


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek