A MESSZI DÉL VADJAI

Látom, hogy egy apró darab vagyok, egy nagy-nagy világban.

 

 

A világtól egy gát által elválasztva, elfeledett, de erős közösségben él a hatéves Hushpuppy (Quvenzhané Wallis). Édesanyja rég eltűnt, imádott édesapja, a bárdolatlan Wink (Dwight Henry) pedig az alkohol rabja, így a kislány teljesen magára marad az elszigeteltségben. Mivel a társasága csak néhány szelíd vadállat, az élet számára nem más, mint a természet mozgó, lélegző, morgó dolgainak törékeny hálója. Ha pedig ezekben a jelenségekben zavar támad, az veszélyezteti az egész világegyetem harmóniáját.

 

Amikor százévente előforduló hatalmas vihar kavarja fel az öbölváros körüli nyugodt vizeket, nemcsak az édesapa betegszik meg hirtelen, de régen kihalt ördögi lények támadnak fel fagyott sírjukból, hogy rettegésbe taszítsák a Földet. Hushpuppy tanúja lesz az elemek pusztító erejének és megpróbál mindenre és mindenkire vigyázni, aki kedves a számára. Célja, hogy helyreállítsa az egykori idillt és ezzel megmentse haldokló apját. A kis hősnek így korán meg kell tanulnia, hogyan állítsa meg a megállíthatatlant, amely gigantikus erővel csap le a világra.

 

A messzi dél vadjai az idei év legünnepeltebb amerikai filmje: a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul jövőre az Oscarért!

 


Eredeti cím: Beasts of the Southern Wild

Színes, amerikai film

 

Rendezte: Benh Zeitlin

Forgatókönyv: Lucy Alibar, Benh Zeitlin

Fényképezte: Ben Richardson

Producer: Michael Gottwald, Dan Janvey, Josh Penn

Zene: Dan Romer, Benh Zeitlin

Vágó: Crockett Doob, Affonso Gonçalves

Szereplők: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Pamela Harper, Gina Montana

 

 

Gyártó: Cinereach, Court 13 Pictures, Journeyman Pictures

Hossz: 93 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: 2K, Blu-ray

Országos bemutató: 2013. január

Magyarországon a Jameson CineFest támogatásával forgalmazza a Mozinet.

 

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek