A magyarhangya tavaszi és nyári kínálata: fesztiválkedvencek a mozikban!

****

Lufi (Balloon, 2019)SZÍNES, FELIRATOS TIBETI DRÁMA, 102 PERC

Bemutató: 2021 április 30.

 

A film a 76. Velencei Filmfesztivál Orizzonti szekciójában debütált és elnyerte aSfera 1932-díjat, majd Shanghaiban, Tokióban, Lisszabonban és Chicagoban isdíjazták.Dargye és felesége, Drolkar állattartással foglalkoznak Tibet egyik eldugott szegletében. Három fiúgyermekük közül még csak egy iskolás, a másik kettőről nagyapjuksegít gondoskodni. Egy apró félreértés azonban megtöri a család harmóniáját, éskínos komplikációkkal kell szembesülniük. A fiatal házaspárnak döntenie kell: abuddhista tanítások vagy a modern társadalom által diktált értékek szerint folytassák az életüket?


A kivégzőosztag(Assassins, 2020)SZÍNES, FELIRATOS AMERIKAI DOKUMENTUMFILM, 104 PERC

Bemutató: 2021 május 20.

 

2017 februárjában Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappalvégezték ki Malajzia nemzetközi repülőterén. A hátborzongató gyilkosságot abiztonsági kamerák kereszttüzében hajtották végre. A felvételeken két fiatal nőtlátni, amint hátulról közelítik meg áldozatukat, majd annak szemébe VX idegmérgetdörzsölnek, az egyik leghalálosabbat. Kim Dzsongnam utolsó erejével még a hatóságokhoz fordul, de egy órán belül életét veszti. A vérfagyasztó gyilkosság mögöttimagyarázat azonban még bizarrabb. A két fiatal nő ugyanis azt vallja, hogy őketegy videós csínytevésre bérelték fel, és az egész csak móka volt. A maláj kormánybebörtönzi őket és a vádak alapján kivégzés vár rájuk. Vajon igaz-e a lányok meghökkentő védekezése, és ha igen, hisz-e nekik bárki is?


Új világrend (New Order, 2020)SZÍNES, FELIRATOS CHILEI DRÁMA, 88 PERC

Bemutató: 2021 június 24.

 

Egy felsőosztálybeli mexikói pár fényűző esküvőjét tragikus időpontra tűzte ki. Atársadalmi feszültség épp az adott napon jut forráspontra és csap át zavargásokba.A lakodalmat fegyveres szabadcsapatok szállják meg, a násznépet kifosztják, amenyasszonyt túszul ejtik, és csillagászati váltságdíjat követelnek. Megjósolhatatlan, hogy féken tudja-e tartani valaki az elharapódzó indulatokat. A közeli jövőbenjátszódó Új világrend meghökkentő disztópia a ma ismert politikai rendszer ös -szeomlásáról.Michel Franco filmje egy figyelmeztetés: ha nem veszünk tudomást az egyrenövekvő társadalmi egyenlőtlenségekről, könnyen elszabadulhat a pokol.


Kedves kém(The Mole Agent, 2020)SZÍNES, FELIRATOS CHILEI DOKUMENTUMFILM, 84 PERC

Bemutató: 2021 július 15.

 

Legjobb dokumentumfilm Oscar-jelölés, 2021A nyolcvanhárom éves Sergio egy magánnyomozó megbízásából beköltözik egychilei idősotthonba, hogy az egyik bentlakóról jelentsen. A küldetés során az empatikus főhős egyre közelebb kerül az intézmény lakóihoz, így kémből lassacskánaz ott élők bizalmasává, sőt, barátjává válik. Maite Alberdi Oscar-jelölt dokumentumfilmje kémtörténetekbe illő fordulatokat tartogat, miközben a rendező az időskorszépségeit és nehézségeit is feltérképezi.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek