A jövő fenntartható otthonait hozta el a Samsung az IFA 2022-es kiállítására

A hatékony készülékek és az okosszolgáltatások növelhetik az energiamegtakarítást és fenntartható megoldásokat kínálhatnak az otthonokbanA jövő fenntartható otthonait már most el lehet kezdeni kialakítani, energiatakarékossági technológiák fejlesztésével és megfelelő stratégiai partnerek bevonásával. A Samsung a 2022-es IFA szakkiállításon ennek a lépéseit mutatta be. A vállalat további célja, hogy a jövőben az egyik vezető energiahatékony készülékeket kínáló márkává váljon a Samsung.
Élvonalban az energiahatékonyságért
A SmartThings Home idei bevezetésével a Samsung megalapozta a fenntartható otthonok megteremtésének lehetőségét. Az összekapcsolható készülékek olyan szolgáltatásokkal egészültek ki, mint a SmartThings Energia1 mesterséges intelligencia által vezérelt energiatakarékos üzemmódja (MI Energia üzemmód), amelynek optimális használatával maximalizálható az energiamegtakarítás.
A Samsung legmagasabb energiahatékonysági besorolású mosógépeinek2 esetében a SmartThings Energia szolgáltatás MI Energia üzemmód segítségével optimalizálhatók a mosási ciklusok3, olyan funkciók segítségével, mint például az MI EcobubbleTM, amely hideg mosás esetén akár 70%-kal4 csökkentheti az energiafelhasználást, miközben erőteljes tisztítást biztosít.
A Samsung hűtőszekrények a SmartThings Energia MI Energiatakarékos üzemmód segítségével maguktól szabályozzák a hőmérsékletet az ajtónyitási szokások, valamint a kompresszor fordulatszám5 alapján, amivel 10%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást.
Mindez az év végére akár a 30%-ot is elérheti, amelynek 15%-áért az az MI algoritmus6 felel, amely optimalizálja a kompresszor sebességét és a leolvasztási ciklust. A további 15%-os csökkenés pedig a hűtőszekrény magasabb átlaghőmérsékletének7 fenntartásával érhető el.
További eszközök esetében is jelentős energiamegtakarítás tapasztalható: a levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek 40%-kal8, a szárítógépek 20%-kal, míg a lakossági légkondicionálók9 szintén 20%-kal10 csökkenthetik a fogyasztást éves szinten.
Továbbá e hónaptól az európai piacon az új Bespoke MITM mosógépek, a Bespoke alulfagyasztós hűtőszekrények, valamint a levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek esetében a Samsung túl kíván lépni mindazon, amit a jelenlegi "A" minősítés11 megkövetel, további 10%-os extra energiamegtakarítást biztosítva bizonyos modellek esetében.
Mindezek együttesen hozzájárulnak egy olyan fenntartható jövő kialakításához, amelybe a Samsung megtervezte készülékeit. Ennek érdekében a vállalat célkitűzései között szerepel, hogy 2023-ra legfőbb termékkategóriáinak mindegyike, így például a hűtőszekrények, mosógépek, lakossági légkondicionálók, valamint levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek 100%-ban12 Wi-Fi és SmartThings kompatibilisek legyenek.
A Q CELLS-szel együttműködve a Samsung kifejlesztette a nulla energiafelhasználású13, önfenntartó otthont, amely a SmartThings vezérlésével képes napelemek segítségével fenntartható energiát termelni és tárolni a Samsung készülékek működtetéséhez.
Testreszabott külső az otthoni élethez alkalmazkodva
A Samsung készülékek fenntarthatósága nemcsak a Bespoke termékek funkcióiban, hanem azok kialakításában is megmutatkozik. A moduláris felépítés és a készülékekbe épített cserélhető panelek - a Bespoke hűtők esetében - növelik a készülékek élettartamát, miközben csökkentik a hulladékok mennyiségét. Továbbá, a felhasználók a változtatható design elemek, valamint cserélhető panelek segítségével bármikor könnyedén megújíthatják készülékeiket, hogy azok az aktuális igényeiknek megfeleljenek.
20 évre szóló garancia a fenntarthatóság jegyében
A Samsung fenntarthatósági elképzelései között szerepel a vállalat fejlett Digitális Inverter Technológiáinak (DIT) támogatása is. A több mint 25 évnyi kutatásra és fejlesztésre épülő DIT az energiahatékonyságtól kezdve, a teljesítményen át, a legtöbb készüléke tartósságára is hatással van.
A Samsung termékeibe vetett bizalmát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vállalat az eddigi leghosszabb időre, 20 évre szóló garanciát14 vállal digitális inverter motorjaira és kompresszoraira, elkötelezve magát a pazarlás csökkentése és a fenntartható15 jövő megteremtése mellett.
Ez a felhasználók számára is megbízhatóságot jelenthet, hiszen biztosak lehetnek készülékeik időtállóságában.
Együttműködés a tisztább technológia érdekében
A Samsung élen jár az energiahatékony fogyasztói technológia terén, így olyan vállalatokkal dolgozik együtt, amelyek szintén környezettudatos célkitűzésekkel rendelkeznek. A Patagonia partnerségében olyan mosógép-technológiákat fejlesztettek ki, amelyekkel csökkenthető a mosás során keletkező mikroműanyag-szennyezés. A jövőben olyan mosógépek bevezetését is tervezi a vállalat, amelyek képesek lehetnek majd a mosásból származó mikroműanyag-szennyezést akár 54%-kal16 csökkenteni.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek