A gonosz kis epekő II. rész

Isten malmai lassan őrőlnek, különösképpen epekövet

 

Lakhelyem szerint a századfordulós, ferencjózsefi fénykorban épült - zömmel sötét, kaszárnyára emlékeztető épületcsoportból álló - Szent János kórházban vagyok  mint helyi részvényes érdekelt. A vállalkozás nagy kiterjedése megengedi, hogy helyet kapjon itt az összes gyógyító intézmény, ami szemnek, szájnak (na meg tüdőnek, szívnek, vesének, podegrás testrésznek, fül- orr- gégének stb.) ingere.

A szükséges négyféle vizsgálati eredményért be kellett hatolni az egyik marcona, erődítményszerű épületbe és ott - akár harc árán is, de megszerezni azokat. Montecucolli szerint a háborúhoz pénz, pénz és pénz kell. Milyen igaza volt! A csatatérre csak akkor lehetett felvonulni, ha a kórház bejáratát őrző, kegyelmet nem ismerő vámosoknak leperkáltunk 3db aranyközepű HUF-ot. Az ostromlóknak először az elővárként szolgáló betegvárót kellett elfoglalniuk. Itt találkoztak először a védőkkel, akik mellett csak úgy lehetett  továbbmenni, hogy az épület bejáratánál vételezhető, korlátozott számú beugrók egyikét fölmutatták. Mire odaértem, a sorszámok már elfogytak. Az első támadásom kudarcot vallott!

A második rohamnál taktikát változtattam. Ehhez igénybe vettem Igenemnek, hű szövetségesemnek a támogatását. Kihasználva a téli, hideg, ködös reggelt,   1/2 7-kor meglepetésszerű támadást hajtottunk végre. A védők még föl se ébredtek mély, mackós álmukból, amikor az Igenem egyetlen puskalövés nélkül elfoglalta az elővárat, zsákmányul ejtve az 1. számú védőpajzsot, amivel aztán minden ellentámadást sikeresen el tudtunk hárítani. A portán lefizetve a 300 HUF-ot gyorsan csatlakoztam a támadó ékhez. Itt aztán a már az első világégésből ismert álló háború alakult ki. Azaz nem egészen, mert frisseségünknek köszönhetően ülőhelyről tudtam a 1/2 11-kor leersztett felvonó hídon keresztül behatolni a rendelő elnevezésű, kisebb erődítménybe.

Itt egy fáradt, a minden napos ostromtól és éjszakai őrtállástól kimerült, leginkább az egri Dobó Katicához hasonlítható - Nemes Ritterin (társai által egyszerűen Ritának becézett), Lieber nevű parancsnokkal kezdtem meg a tárgyalást. Végignézett rajtam, majd elolvasta az ultimátumként átadott pergamenjeimet, majd szomorúan közölte:

  -  3 napot bent kell ahhoz maradnom, hogy a korszerű ostromgépeket közelről megismerve, a tapasztalatok kiértékelése után pontos képet kapjunk, melyik módszer a legveszélytelenebb, a hivatlan vendégem eltávolítására.

  -  Sajnos, - mondta, és itt széttárta a kezeit - az állandó harcok miatt, az összes ispotályos ágy foglalt, tele van sebesültekkel. Meg kell várni, hogy néhány közülük meggyógyuljon és akkor talán jut hely nekem is - mondta.

  -  Nézegesse szorgalmasan a mobiltelefonját, a kijelzőn megjelenő véres szike tudatja majd, hogy sürgősen be kell feküdnie, mert felszabadult egy ágy. Erre kissé bátortalanul megjegyeztem:

  -  Szivesen befekszem egy nöi istápolyos szobába is, ha a legidősebb nő nem több 35 évesnél. Erre olyan hangos, felháborodott  tiltakozásba kezdett, hogy nem eröltettem tovább a dolgot.

A kórházból való kijáratnál még meg kellett vívnom a nemes Labora Torium lovaggal. Eléggé egyoldalú harc volt, ő szúrt, nekem meg nem volt mivel védekeznem, így hamarosan vérezni kezdett a védekezésül magam elé tartott kezem. Szerencsére első vérig tartott a harc, de így is bepisiltem. (Egy pohárba!) 

Most itthon ülök, és várok, várok és elmélkedem: Magyar egészségügy, magyar egészségügy! Itt az idő, hogy neked is végighurcolják az egész országban a véres kardot! 

 

 

Folyt. köv... (04.27-től)

Előzmény


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
andor
#14. 2012. április 22. 23:21
bocs! véletlen elszabadult a szöveg, Folyt...
A következö rész ezt próbálja bemutatni A tea nekem is kedvencem, kis tejjel ! Köszönöm a látogatásodat! Andy
előzmény: andor hozzászólása, 2012. április 22. 23:00
andor
#13. 2012. április 22. 23:00
Kedves dezsoili!
Ez az átkosban történt velem, az orvosok akkor is jók votak, csak a körülmények voltak hitványabbak. A következő rész ezt próbáljaejjel. A
előzmény: dezsoili hozzászólása, 2012. április 22. 18:44
dezsoili
#12. 2012. április 22. 18:44
Szerencsére nem értek veled mindenben egyet. Az elmúlt hónapokban sűrűn próbára tettem őket, előttem meglehetősen jól vizsgáztak. Persze volt, ahol elégtelen lett az eredmény, de a másik oldal kitűnő jegye kiegyenlítette a bizonyítvány végső állását. Átlagban jó, sokkal jobb, mint pár évvel korábban. Azért, ha lehet, inkább egy kocsmában találkozzunk. Igaz, nem iszom, de azért egy jó teára vevő vagyok... Gratulálok, remek mű.
katuska
#11. 2012. április 20. 19:40
Várom!!!
előzmény: andor hozzászólása, 2012. április 19. 23:00
Answer
#10. 2012. április 20. 16:30
Valós párhuzam a hadiállapot, valamint az egészségügyi ellátás között.
Egyszer Churchill mondta valahogy így: A háború nem örömház... És a rendelő?
Hát a kupleráj szó árnyalt ebben az esetben, az bizonyos...
Fanyar ez a humor, de pontosan illeszkedik ahhoz amiről szól.
Talán így kell felfogni (túlélni)a kritikán aluli magyar "gyógyítást"...
Gratulálok! Örömmel olvastalak!
andor
#9. 2012. április 20. 15:15
Kedves Mara!
Örülök, hogy meglátogattál, de különösen annak, hogy keservesen megszerzett tapasztalatoddal rámutattál, hogy a humor Janusarcú, a nevetés súlyos egészség-károsodást is leplezhet, de kifelé mindig csak a gyógyulás reményével kecsegtető, nevető arcát mutathatja
Szeretettel Andy
előzmény: Mara hozzászólása, 2012. április 20. 07:42
Mara
#8. 2012. április 20. 07:42
Kedves Andor, humoros írásodhoz gratulálok. Én addig nem mozdultam, kértem az orvost bizonyos alátámasztással, ne küldjön haza, mert én az időtlen időkre elhalasztott műtétig elpatkolok. Nem kértem férfiak szobáját, és jól tettem, mind tőlem idősebbek voltak ott, de bezsuffoltak egy 3 ágyas szobába még egy ágyat, és így valóban megmentettek az elrákosodástól.
Szeretettel: Mara
andor
#7. 2012. április 19. 23:00
Kedves Katuska!
Jaj de örülök, hogy jól szórakozól. Pihenj rá, csak egy kicsit, mert jön a harmadik! :-))
Szeretettel Andy
előzmény: katuska hozzászólása, 2012. április 19. 20:29
andor
#6. 2012. április 19. 22:49
Kedves Elisa-Beth, kedves Fer-Kai!
Először is nagyon megköszönöm, hogy meglátogattatok! Ez mindig nagy biztatóerővel bír számomra! Egy pillanat türelmet kérek tőletek. Most felállok, kihúzom magam annyira, hogy állóhelyzetben is még elérhessem a billentyűzetet. Kicsit meghatódva, és kizárólag a nagy felelőségtől reszkető kezekkkel adom tudtotokra - most TÖRTÉNELMET írok! Nagybetűset! :-)))) A kisebbik koalíciós pártról, a vizitdíjról, a véres kardról. A véres szike nem tudom mikor csatlakozik utánuk, úgy tudom, jelenleg a Boldoggá avatása folyamatban van. Szeretettel Andy
Fer-Kai
#5. 2012. április 19. 21:08
Hadügy, egészségügy... találó párhuzam.
Egyik segít eligazodni a másik útvesztőjében.

Persze csak véres komolyság nélkül!
Fer-Kai
#4. 2012. április 19. 21:04
Vizitdíj... immár történelem.
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2012. április 19. 20:03
katuska
#3. 2012. április 19. 20:29
...jaaaj, az oldalam :))Ha így folytatod, kilyukad a nyihogástól és szomszédok leszünk egy kórteremben. Életünket és vérünket!!!!
Eliza Beth
#2. 2012. április 19. 20:03
3db aranyközepű HUF -- ezen elgondolkodtam egy kicsit, pedig olyan egyszerű.... csak először paraszolvenciára gondoltam, és hogy vajon melyik papírpénznek van a közepén arany....
De okos vagyok, és rájöttem! :-))) És még a plafon is ép... viszonylag....
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek