A FINN MIKULÁS ISMÉT MAGYARORSZÁGON

Az egyetlen igazi Mikulás 2010. december 3-án ismét Magyarországra érkezett. A Mikulás idén is ellátogat a főváros mellett Veszprémbe, Ajkára, Kozármislenyre, Pécsváradra, Gerezsdlakra és Komáromba,

valamint első alkalommal Bécsbe is.

A Mikulás magyarországi programjának fontos részét képezik a gyerekkórházi és iskolai látogatások. A Red Nose Bohócdoktorok szervezet doktoraival a budapesti Gyermekklinikára viszi el karácsonyi üdvözletét. Idén külön figyelmet kapnak a kolontári és devecseri katasztrófasújtotta területen élő gyermekek, akiket meglátogat majd Joulupukki.

Magyarországi programjának hagyományos része a vasárnapi karácsonyi villásreggeli Le Méridien Hotelben december 5-én nyíló finn héten. A Le Méridien a Sami Garam által készített finn ízeket kínálja. A szállodában alkalom nyílik megismerkedni Ilmari Tapiola számi kézműves termékeivel és vásárolni is lehet azokból.

A Mikulás Magyarországon ismert és közkedvelt személyiség, látogatása óriási érdeklődést kelt az elektronikus médiában és a sajtóban.

A Mikulás magyarországi látogatása a Finnagora, a budapesti Finn Nagykövetség, Rovaniemi városa, a Lapp Szövetség, a Malév, a Finnair, a Le Meridien és az Auto Nexus Kft támogatásával valósuljhatott meg.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Életfolyamatok