A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának eheti programjai (013. február 20.)

FFS Szerda: Dr. Bátori Zsolt Fotográfia és fotográfiai műfajok című előadása ArtBázis Összművészeti Műhely (Bp, Horánszky utca 25.) 2013. február 20., 19:00

 

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) erre a hétre a következő programokat ajánlja az érdeklődők figyelmébe:

FFS Szerda: Dr. Bátori Zsolt Fotográfia és fotográfiai műfajok című előadása
ArtBázis Összművészeti Műhely (Bp, Horánszky utca 25.) 2013. február 20., 19:00

Úgy gondoljuk, hogy jól ismerjük a fotográfiai műfajokat. Könnyedén kezdjük el sorolni, hogy vannak dokumentumfotók, divatfotók, művészfotók, természetfotók, tárgyfotók, portrék, hibaista fotók, aktok, absztrakt fotók, konceptuális alkotások és még megannyi más műfaj. Ezután kicsit zavarba jövünk, mert észrevesszük, hogy a hirtelen felsorolt műfajok sokszor átfedésben vannak, fontos műfajokat kifelejtettünk, és nem is biztos, hogy a készen kapott kategóriákat szeretjük. Lehet, hogy mi más műfajokat neveznénk meg. Múzeumok, galériák, kritikusok, fotográfusok gyakran meg is teszik ezt, újabb és újabb műfajokkal gazdagítva a fotográfiai műfajtérképet. Segíti vagy éppen gátolja az alkotókat és a befogadókat a műfajok mentén való gondolkodás? Az a jó, ha az alkotást, értelmezést, befogadást irányító elméleti eszközként megértjük és használjuk a műfajokat, vagy inkább alakítanunk és meghaladnunk kellene a gyakran már készen kapott fogalmi kereteket? Ezekkel a kérdésekkel szeretnék foglalkozni, részben saját válogatású képekről, részben pedig az FFS új tagjainak februári bemutatkozó kiállításán látható képekről is elgondolkozva.

és

Az ArtBázis Összművészeti Műhelyben 2013.február 14-től megtekinthető az FFS új tagjainak MI, ITT! we (are), here (and now) című bemutatkozó kiállítása.

Ars poetica, artist statement, individuum, önmeghatározás, önreflexió, alkotói attitűd, reflexió, egyén a társadalomban, társadalmi szerepvállalás, FFS, alkotói pozíció, médium, a fotográfia szerepe, a művész változó szerepe, kísérlet, üzenet - ezek mind az FFS új tagokat bemutató kiállításának hívószavai. A MI, ITT! we (are), here (and now) című kiállítás a fiatal fotósok számára nem csupán bemutatkozási lehetőség az FFS berkein belül, hanem kísérlet, útkeresés kíván lenni, hogy fölismerjék, mi a szándékuk a fotografikus képek készítésével. 

Kurátor: Gellér Judit

Kiállító művészek: Bakonyi Zsuzsa, Biró Eszter, Flohr Zsuzsi, Fodor Dániel János, Gosztom Gergő, Gyuricza Mátyás, Hodosy Enikő, Horváth János, Illés Katalin, Kollányi Péter, Martinkó Márk, Máté Balázs, Rácmolnár Milán, Standovár Júlia, Szalai Dániel, Szent-Iványi Réka, Zagyvai Sári 

Elméleti szekció: Gellér Judit, Kerekes Anna, Meggyesházi Éda, Pál Gyöngyi, Somosi Rita

További információ: http://ffs.hu/

http://www.facebook.com/fiatalokfotomuveszetistudioja

Várunk mindenkit szeretettel!

FFS

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek