A civilség lényege

Olyan divatos lett manapság zendülni, vagy lázadni, hogy akár már a kórtörténetét is le tudom írni.

Olyan divatos lett manapság zendülni, vagy lázadni, hogy akár már a kórtörténetét is le tudom írni.

Először is vegyünk egy ütős elnevezést, mint például a civil. Civil az, aki semmiért nem vállal felelősséget, viszont mindent véleményez, kritizál, megszól. Ez lehet annak a szinonimája, hogy felelőtlenül lehet szájat tépni. A klasszikus értelmezés szerint a civil egy szűkebb közösséget előre vivő, a közösségért cselekedni kész polgárok csoportja, de hol van az már?

A civilségnek van egy másik nagy előnye a pártokkal szemben. Szinte alig kell hozzá ember! És épp itt a lényeg. A manapság magát demokratikus oldalnak aposztrofáló pártocskák ilyen kicsi, lázadó csoportocskákat támogatnak. Kivonulnak a ligetbe ötvenen és hozzá láncolják magukat a rácsokhoz. Esetleg a Szabadság téren gyűlnek össze harmincan tiltakozva egy szobor ellen, ami nem tetszik nekik. Vagy, mint legutóbb egy járási hivatal átadásán zavarják meg dudálással, kerepeléssel az ünnepséget és most lehet megkapaszkodni, tizenketten.

Nem jut más eszembe, mint az, hogy ez lassan a kisebbség nyílt diktatúrája felé halad. Jelenleg a többség által megválasztottak döntenek kardinális kérdésekben. Ezt akarja megváltoztatni a trendi vonal, ahol is a többségi döntéshozók döntéseit akarja egy szűk kis csoport lehetetlenné tenni. Az olimpia kapcsán sikert értek el, mert a liberális sajtó által sulykolt panelek sok fejbe eljutottak. Sajnos sokan képtelenek még az önálló gondolkodásra így a késznek igen örülnek!

Éppen ezért kell a hazugságokat mindig és mindenhol leleplezni. Nem szabad engedni, hogy egy kis maroknyi csoport uralkodjon az egész nemzeten!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek