3D-ben tér vissza a mozikba a Terminator 2

2017. augusztus végén világszerte visszatér a mozikba minden idők egyik legjobb akció-scifije, egy vadonatúj digitális restaurációt követően, 3D-ben.

 


26 évvel az eredeti bemutatója után visszatér a mozivásznakra minden idők egyik legjobb akciófilmje, a Terminator 2 - Az ítélet napja. A James Cameron csapata által digitálisan felújított és 3D-be átalakított, kultikus alkotást szeptember 14-től a klasszikus magyar szinkronnal vetítik a hazai filmszínházak, a budapesti Corvin Mozi 3D technikával felszerelt nagytermében már premier előtt látható.


A francia Studiocanal és a kínai DMG Entertainment együttműködésében, James Cameron kezdeményezésére elkészült Terminator 2 - Az ítélet napja 3D világpremierje a Berlini Filmfesztiválon volt, ahol a rendező is bejelentkezett élő internetes közvetítéssel. Az exkluzív interjúban elmondta, hogy a projektet az elejétől a végéig személyesen ő és csapata, a Lightstorm Entertainment koordinálta, azok a szakemberek, akik a Titanic nagy sikerű 3D konverzióján is dolgoztak és jelenleg a 3D filmek etalonjának tartott Avatar új epizódjainak munkálataiban működnek közre. A több mint három éven át tartó felújításhoz az eredeti 35mm-es film mesterkópiáját 4K minőségben szkennelték és képkockáról képkockára haladva restaurálták. A teljes újrafényelést a Technicolor laborjában végezték, amihez Cameron felkérte a film eredeti operatőrét, az immár 80 esztendős Adam Greenberget is. Az 1991-ben forradalminak számító és a mai napig rendkívól látványos digitális effekteket és CGI képsorokat a felújítás és 3D átalakítás során minőségromlás nélkül, közvetlenül a eredeti forrásfájlokból dolgozták fel az újbóli mozibemutatóhoz. Érdekesség, hogy bár Cameron az eredeti filmhez nem tervezett semmilyen módon hozzányúlni, néhány jelenethez végül mégis igénybe vett utólagos számítógépes korrekciót, hogy a film következetessége az utolsó képkociáig stimmeljen. Erre példa, amikor a John Connort üldöző kamion leugrat a hídról és az ütközés erejétől kiszakad a szélvédője, majd pár jelenettel később a T-1000-es újra kilöki az üveget.

Az aprólékos munkálatok eredményeként a közönség a legújabb hollywoodi high-end 3D filmek színvonalán, a kritikusok egybahangzó véleménye alapján kitűnő képminőségben élvezheti az 1991-ben bemutatott, kultikussá vált alkotást. Cameron a berlini interjújában úgy fogalmazott, hogy az újbóli bemutató kapcsán ugyan kiemelt szerepe van a 3D-nek is, de legfontosabb mégiscsak az, hogy újra a mozitermekben, nagyvásznon látható a film, hiszen hiszen több generáció is csak lemezes kiadványokon vagy a tv képernyőjén láthatta a Terminator 2-t, ami korának legdrágább és legkockázatosabb befektetése, egyben legnagyon filmsikere lett, többek között a Legjobb vizuális és a Legjobb hang effektek Oscar-díjával ismerték el.


Exkluzív interjú James Cameronnal a Berlini Filmfesztiválon, a Terminator 2 3D bemutatóján:
https://youtu.be/o0500McPTrc


Hivatalos, magyar szinkronos előzetes:


https://www.youtube.com/watch?v=BubODEogK5A


A Terminator 2 3D Magyarországon szeptember 14-től országszerte több mint húsz moziban látható, a filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. A budapesti Corvin Mozi néző már augusztus 29-től - a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulójától - kezdve premier előtti vetítéseken láthatják, ráadásul különleges technikai megoldással: a mozi legnagyobb vászonméretű Korda termét kifejezetten a T2 premier kedvéért az országben egyedülálló módon két egyforma, nagy teljesítményű 4K vetítőgép összehangolásával létrehozott ún. Double Stack Dolby 3D technikával szereltek fel, a Christie Digital projektorgyártó és a Cinema Next Kft. támogatásával. Szeptember 14-től kezdve országszerte számos helyszínen, Budapesten és a megyeszékhelyek többségén is vetítik a filmet, a klasszikus '91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter, Józsa Imre magyar hangjával.


A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán,a 

https://facebook.com/TerminatorMozi

oldalon olvasható.


Szeptemberi előzetes


1. Az édes élet - La Dolce Vita - Szeptember 7-től a mozikban!
Federico Fellini Oscar-díjjal és a Cannes-i Filmfesztivál fődíjával elismert filmtörténeti klasszikusa digitálisan felújítva visszatér a mozikba! Budapesten kizárólag a Puskin Moziban látható, ahol már az országos premier előtt egy héttel, augusztus 31-től vetítik, szeptember 7-től pedig országszerte számos további művészmoziban látható, eredeti nyelven, magyar felirattal.


Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=T19h8taLFL42. David Gilmour Live in Pompeii - Szeptember 14-től a mozikban!
SAJTÓVETíTÉS szeptember 7-én 10:30-kor a Corvin Mozi Korda termében
A Pink Floyd legendás gitáros-énekesének monumentális 2016-os pompeji koncertjéről készült kétórás mozifilm
Angol nyelvű előzetes:  https://vimeo.com/225448452 (Magyar feliratos előzetes néhány napon belül elérhető)


3. A halál 50 órája - Szeptember 15-től a mozikban!
Kenn Annakin háborús drámája Henry Fonda, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw főszereplésével limitált vetítéssorozatban újra mozivásznon, digitálisan felújítva, magyar felirattal! A film csupán egy hétig lesz műsoron a Corvin Mozi Korda termében és vidéki művészmozikban


4. Black Sabbath: The End of the End - Szeptember 28-tól a mozikban!
A legendás metálbanda 50 éves pályafutását lezáró búcsúturné utolsó, birminghami koncertjéről készült mozifilm
Angol nyelvű előzetes:  https://www.youtube.com/watch?v=lXLzMEpGP7M


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek