2013 utolsó FilmMagazinja

Elképesztő, hogy megint itt az év vége, hiszen mintha csak tegnap lett volna, hogy az év első számát tervezgettük, ma meg már 2013 utolsó főszerkesztői bevezetőjét írom.

 

Persze olyan hajtás mellett, mint amilyen a FilmMagazin lapszámainak az elkészítése során lenni szokott, nem is csoda, ha gyorsan repül az idő... 2013 egyébként elég meghatározó esztendő lett a magazin életében, hiszen egyrészt meghívást kaptunk a Táblamagazin nagyszerű kiadványai közé, másrészt pedig a „székhelyünket" át-helyezhettük Magyarország egyik legolvasottabb filmes portáljára, a www.cinestar.hu-ra. Mindkét együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt hónapokban, szóval nagyon remélem, hogy még hosszú éveken keresztül lesz lehetőségünk együtt dolgozni a fent említett site-ok képviselőivel.

Részletesebb évértékelésünkre azonban a januári számunkig várnotok kell, decemberben ugyanis - követve az elmúlt évek hagyományait - nem vissza, hanem előre tekintettünk, és összegyűjtöttük Nektek 2014 legjobban várt filmjeit. 20 oldalon 100 film, olyan címek, mint az Interstellar, a Sin City: A Dame To Die For, a Majmok Bolygója: Forradalom, az Amerikai Botrány, az Amerika Kapitány: A Tél Katonája, vagy éppen a Transformers: Age of Extinction. A kissé lagymatag 2013-as felhozatal után jobbnál jobb filmeket kapunk majd jövőre!

Címlapunkra ezúttal A Wall Street farkasa kapcsán Leonardo DiCaprio került, akinek már nagyon kijárt ez a fajta megtiszteltetés. Színészként az elmúlt években elképesztő alakításokat produkált, legújabb, Scorsese-vel együtt készített filmje pedig a díjszezon legfőbb várományosának tűnik, úgyhogy talán érthető, miért az ő nevével fémjelzett borítóval jelenünk majd meg.

Kritikáink közül mindenképpen ki kell emelnem a Hobbit második részét, ami bár egy picit csalódás lett, mégis megéri megnézni, hisz elképesztő az a hangulat, ami a filmből árad, ráadásul találkozhatunk benne Smaug-gal, a Benedict Cumber-batch hangján megszólaló sárkánnyal is. A Hobbit-on kívül láttuk még Az Éhezők Viadala 2: Futótűz-et, a Fordulópontot, a magyar gyártású Coming out-ot, a trágár Dom Hemingway-t, a „kedves kis" Jégvarázs-t, továbbá James Gandolfini egyik utolsó alakítását az Exek és szeretőkben, valamint a kellemes meglepetésként elkönyvelt Bízz a szerelemben című filmet is. Filmklasszikusunk pedig minden idők legmegrázóbb háborús filmje, a grandiózus Apokalipszis most lett.

Végezetül nem maradt más hátra, minthogy megköszönjem, hogy egész évben velünk tartottatok, remélem ezt a jó szokásotokat jövőre is megőrzitek. Kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kívánok minden kedves olvasónknak!

 Az újság flash változatban elérhető a http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2013_december oldalon.

Tartalom:
Háttér: 2014 legjobban várt filmjei, 47 Ronin, Walter Mitty titkos élete, A Wall Street farkasa
Portré: Leonardo DiCaprio
Kritika: A Hobbit - Smaug pusztasága, Az Éhezők Viadala: Futótűz, Fordulópont, Coming Out, Jégvarázs, Dom Hemingway, Exek és szeretők, Bízz a szerelemben, A komornyik
Sorozat: Dracula
Filmklasszikus: Apokalipszis most

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az elbizakodott egérke