Visszatéréséről beszélt Esztergályos Cecília a Kossuth RádióbanNyártól teljes erőbedobással dolgozik Esztergályos Cecília. A Kossuth-díjas színésznő összesen hat darabot próbál, többi között a Császármorzsát az Újszínházban - derült ki a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorából.

Jelenleg féltucat darabot próbál a fáradhatatlan Kossuth- és Jászai Mari-díjas szín- és táncművész. A 78 esztendős Esztergályos Cecília lendületét fiatal kollégái is megirigyelhetik, hiszen már most abban reménykedik, hogy ősszel még ennél is több munkája lesz - hangzott el a Kalendáriumban, a Kossuth Rádió műsorában.

"Hat darabban szerepelek jelen pillanatban. A pandémia előtt 13 előadásban, öt helyszínen játszottam és folyamatosan utaztam. Az utóbbi időben viszont nagyon vigyáztam magamra a vírus miatt, elvégre nemsokára 80 éves leszek. Szerettem volna egészségben és békében lenni" - fogalmazott a műsorban a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki a helyzet nehézségei ellenére mindvégig megőrizte pozitív hozzáállását a karanténban.

"Saját magam és a férjem igyekeztünk alkalmazkodni és a legtöbbet kihozni a példátlan helyzetből. Jómagam rengeteget kerámiáztam és portrékat festettem. Egy ilyen helyzetben csak olyat szabad csinálni, ami örömet szerez" - tette hozzá a művésznő, aki a hosszúra nyúlt kényszerpihenő után nem múló lelkesedéssel tért vissza a színpadra. Azt mondja, a színház szeretetén túl a fiatal kollégák inspirálják őt a leginkább a munkájában. Örömét leli abban, ha tanácsaival egyengetheti a következő generáció útját, de azt mondja, mindig csak akkor szól, ha kikérik a véleményét.

"Nem szeretek tervezni. Nem szeretek a jövőről beszélni. Hagyni kell, hogy az Úristen tegye a dolgát, ő úgyis tudja, hogy ebbe az életbe mi fér bele. Jóllehet, ettől a saját elképzelésem merőben eltér, éppen ezért nem gondolom túl a jövőt" - válaszolta Esztergályos Cecília a Kossuth Rádió riporterének arra a kérdésre, hogy milyen jövőbeli tervei vannak.


Kalendárium - minden hétköznap 15.32-16.00 között a Kossuth Rádió műsorán.

A Kalendárium korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszahallgathatók a MédiaKlikk<https://mediaklikk.hu/musor/kalendarium/> weboldalán.

Legolvasottabb cikkek