Új trendeket diktál a Plant-Powered Perspectives konferencia

 

Lengyelország és Csehország után a Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében hazánkban is megrendezésre kerül a Plant-Powered Perspectives konferencia. Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseményén olyan jelentős vállalatok is képviseltetik magukat, mint a Nestlé, a Danone és az Unilever.

November 4-én Budapesten, a MagNet Közösségi Házban kerül megrendezésre hazánk első nagyszabású növényi alapú élelmiszeripari konferenciája, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja, hogy a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtson a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal - mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán - és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

A konferenciára elsősorban élelmiszertermelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási tredeket figyelemmel követőket várják. Az online és a helyszíni résztvevők hét témában összesen tizenhat előadót hallgathatnak meg, emellett négy szakmai kerekasztal beszélgetésbe kapcsolódhatnak be.

A Plant-Powered Perspectives konferencia a magyarországi érvényesülésen túl a növényi alapú élelmiszerekkel kapcsolatos nemzetközi trendek bemutatására is hangsúlyt fektet. Az amerikai sztárséf és televíziós műsorvezető, Miyoko Schinner, a Miyoko's Kitchen alapítója a tejtermék-alternatívák világszinten való terjedésével kapcsolatban osztja meg a tapasztalatait. A hazai viszonylatokba, lehetőségekbe a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői mellett az állati eredetű termékekről növényi alternatívák gyártására is áttért Pápai Hús és a Danone képviselői is betekintést nyújtanak.

A rendezvény házigazdája Puskás Péter előadóművész, műsorvezető lesz, Galavits Patrik, a Forbes Magyarország újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény főtámogatója a Nestlé.

 

További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak.

 

https://novenyikonferencia.hu/

https://www.facebook.com/PPPMagyarorszag

 

Legolvasottabb cikkek