Új távlatokat nyitott A Dal 2021 a Kaukázusnak

 

 

- Elkészült a nyeremény-nagylemez -

 

Elkészült a Kaukázus új albuma. A zenekar megnyerte A Dal 2021-et, ezzel az „év dala" elismerést és a lehetőséget egy tíz dalból álló lemez elkészítésére. A december 6-án megjelenő „Lux"-on kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta, a közmédia népszerű műsorvezetőinek előadásában.

 

A Dal 2021 számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a „Lux" előkészületei is. A több hónapos gigászi alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami ugyan eltér a megszokott stílusuktól, de rendkívül izgalmas. Az új irányvonal tekinthető egyfajta ígéretnek: szeretnék finomítani a zenéjüket, „popposítani" a hangzását. A „Lux" további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői szavalnak: a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa.

 

A lemez debütálása kapcsán a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János mesélt arról, milyen egyedülálló lehetőségnek tartja a közmédia dalválasztó műsorát. „Egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent ez a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a nevezett slágervárományos felvételeket, ezzel igencsak tanulságos és azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem - országhatárokon belül és kívül - így jelentős publicitást nyerhet a munkásságuk" - fejtette ki A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója.

 

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye jövőre folytatódik. Ismét a magyar zenéké lesz a főszerep és a győztes produkció előadójának ugyanúgy új távlatokat nyithat A Dal, ahogy a Kaukázusnak. A nyertes „Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet, sőt egy zeneszámhoz még videoklipet is.