Új lendületet kapott a vállalati hitelezés

 

 

Felélénkítette a Széchenyi Kártya Program GO! a vállalkozási hitelek piacát. Az OTP Banknál néhány hét alatt már csaknem ezer vállalkozás nyújtott be hitelkérelmet az államilag támogatott, kevesebb mint 0,5 százalékos kamattal elérhető kölcsönökre. A hitelintézet július 1-je óta már több mint 11 milliárd forintnyi hitel összegre kötött szerződést a megújult program keretében.

 

Budapest, 2021. július 28. - Az újranyitás gazdasági pezsgése a mikro- és kisvállalkozások hitelezésében is tetten érhető. A július 1-jével megújult Széchenyi Kártya Program GO! konstrukcióira már az első néhány héten komoly érdeklődés mutatkozott az OTP Bank fiókjaiban.

               A július 1-je óta elérhető államilag támogatott kölcsönök iránt a hitelintézetnél csaknem ezer vállalkozás nyújtott be hitelkérelmet, amelyek negyede már hozzá is juthatott az igényelt kölcsönhöz. Leginkább a likviditási nehézségek áthidalására alkalmas folyószámlahitelt keresik az ügyfelek, ám népszerű a szabad felhasználású forgóeszközhitel is. Az OTP Bank már több mint 11 milliárd forintnyi hitel összegre kötött szerződést a megújult program keretében, és további 15 milliárd forint kihelyezése van folyamatban.

               „Láthatóan sok vállalkozás próbál új lendületet venni a kedvezményes kölcsönök révén, hiszen a kereslet felerősödésével rengeteg új lehetőség nyílt számukra. Mi minden vállalkozóval közösen próbáljuk megtalálni a számára legmegfelelőbb pénzügyi megoldást, legyen szó valamilyen fejlesztésről, átmeneti fizetési nehézség áthidalásáról, vagy esetleg készletek beszerzéséről" - mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője.

A legfeljebb 0,5 százalékos fix kamatozással elérhető Széchenyi Kártya Program GO! konstrukciói közül jelenleg 5 érhető el:

  • folyószámlahitel fix, 0,1 százalékos kamattal, legfeljebb 100 millió forintig igényelhető;
  • szabadon felhasználható forgóeszközhitel fix, 0,2 százalékos kamattal, maximum 250 millió forintig, 3 éves futamidőre igényelhető;
  • beruházási hitel fix, 0,5 százalékos kamattal, akár 1 milliárd forintig, 10 éves futamidőre igényelhető;
  • a turisztikai ágazat vállalkozásait célzó, kamatmentes turisztikai kártyával akár 250 millió forint is igényelhető, legfeljebb 3 évre;
  • az agrár-vállalkozásokat célzó beruházási hitel keretében pedig akár 1 milliárd forint hitelösszeg is igényelhető, legfeljebb 10 éves futamidőre, fix, 0,5 százalékos kamat mellett.

 

A felsoroltakon túl továbbra is elérhető az OTP Banknál a járvány miatti válság hatásait célzottan enyhítő, szintén államilag támogatott MFB-s konstrukció, a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. Az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon a március 8-ai bevezetés óta több mint 3.200 társaság érdeklődött a konstrukció iránt. Mára a befogadott kérelmek összege az OTP Banknál átlépte a 26,5 milliárd forintot, míg a hitelkérelmek átlagos összege 8,4 millió forint.

A kedvezményes lehetőségeken túl szintén igényelhetők az OTP Bank saját, piaci alapú pénzügyi megoldásai is, amelyek - a támogatott kölcsönöknél jóval kevesebb feltétellel - segíthetik a vállalkozásokat.

 

A közlemény nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, és célja kizárólag a figyelem felkeltése. Az említett konstrukciók részletes leírásáról, illetve feltételeiről, kérjük, tájékozódjon az OTP Bank hirdetményeiből. 

 

Legolvasottabb cikkek