Színezz, bábozz és nyerj! December 12-ig még nevezhetsz a Rozmaring kunyhó bábpályázatára

 

 

Hogyan lehet figyelmességet ajándékozni, miként állnak ki egymásért az igaz barátok, miért fontos figyelni az idősekre, vagy hol a határa a játéknak? Ezek egyike akár a Te történeted is lehet, amelyet az okos Kele bőrébe bújva, vagy csalafinta Láriként, netán a segítőkész Mályva szerepében adhatsz elő. A Rozmaring kunyhós bábpályázat ugyanis meghosszabbított határidővel, december 12-ig várja a gubákkal elmesélt saját történeteket.

 

Gondolt a bábsorozat kedvelőire a Mikulás, aki minden jót tartogató zsákjából ugyan nem tud mindenkinek egyedi ajándékcsomagot adni, de annak a lehetőségét meghozta, hogy legyen még időtök megmutatni saját Rozmaring kunyhós történeteiteket. A bábpályázat jelentkezési határideje ugyanis egy héttel meghosszabbodott. Nincs más teendőtök, mint kitalálni egy gubás sztorit, majd INNEN kinyomtatni, kivágni és kiszínezi a szereplőket és jöhet is a móka, a bábozás. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, a 10 legjobbat az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsora bemutatja, ezen kívül Rozmaring kunyhós egyedi ajándékcsomaggal is díjazza.

 

Az MTVA által meghirdetett „Az én Rozmaring kunyhóm" című kiírásra tehát még december 12-ig lehet jelentkezni, a Rozmaring kunyhó gubáinak segítségével, saját bábelőadás megalkotásával. A videó formában beküldendő legfeljebb 3 perces előadásban a pályázók feladata, hogy hétköznapi történeten keresztül egy személyes élményt dolgozzanak fel, amely illeszkedve a Rozmaring kunyhó céljához, a közösségi értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozza, vagy egy olyan problémát állít középpontba, amely a gyereke​k életében fontos szerepet játszik, megjelenik benne a tanulás és a szórakozás is.​ A pályázat részletes kiírása, a technikai paraméterek továbbá a bábok elkészítéséhez szükséges segédanyagok és sémák elérhetők a mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon.

 

Napraforgó, Mályva, Kele, Deske, valamint Lári és Fári korhatár nélkül várja a nézőket a Rozmaring kunyhóban az M2 Gyerekcsatornán szombatonként 18 órától.