Jeruzsálem napja: a Duna vallási műsorai a Szent Város nyomábanJeruzsálem napja alkalmából a Duna Televízió az ábrahámi vallások szent városát bemutató hitéleti műsorokkal készül. Vasárnap délelőtt a közmédia csatornája a világ egyik legősibb és legizgalmasabb településével, annak jelentőségével foglalkozik a Katolikus krónikában, a Református magazinban és Az utódok reménységében.

Jeruzsálem újraegyesülésének és az Óváros felszabadításának évfordulója alkalmából a Duna Televízió vasárnap délelőtti egyházi műsorainak középpontjában a judaizmus, a kereszténység és az iszlám szent városa áll.

[cid:image002.jpg@01D7431F.79C80DC0]

A jeruzsálemi második szentély makettje (fotó: Izrael Múzeum)

8.25-kor a Katolikus krónikában a nézők megismerhetik a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartóságának vezetőit, akik érdekes információkat osztanak meg az örök zarándokhely és a rend spirituális és gyakorlati kapcsolatáról. A magazinműsor Szent Ferenctől napjainkig mutatja be a ferences rend jelenlétét a három monoteista vallás metszéspontján.

10.05-től a Református magazinban beszélgetés hangzik el Fischl Vilmossal, az Ökumenikus Tanács titkárával a Szent Városban tett látogatásainak különleges részleteiről, személyes élményeiről.

10.30-kor Az utódok reménysége adásában Darvas István rabbi az eljövendő mennyei Jeruzsálem gondolatát tolmácsolja, valamint a zsidó kegytárgyakon keresztül a szétszóratásban élő zsidóság Jeruzsálem ábrázolásai kapnak hangsúlyt.

Vallási műsorok minden vasárnap délelőtt a Dunán!

Legolvasottabb cikkek