Hogyan válasszunk jól szakembert esztétikai kezeléshez vagy beavatkozáshoz?

 

 

 

 

Nagyon fontos, hogy megfelelő szakemberhez forduljunk, amennyiben valamilyen kezelés vagy beavatkozás előtt állunk. A Plasztika Esztétika független döntéstámogató portál segítségével a következő kérdésekre kaphatunk választ: Hogyan ne válasszunk rosszul? Miért keressünk előtte-utána fotókat, és hogyan kell őket nézni? Hogyan válasszuk ki azt a szakértőt, orvost, akihez szeretnénk elmenni konzultációra?

 

Hajma Mónika, a plasztikaesztetika.hu, független döntéstámogató portál vezetője, alapítója elárulta, miért hozta létre a független döntéstámogató oldalt csapatával együtt.

- Saját tapasztalatból tudjuk, mennyire nehéz egy páciensnek megtalálni a számára megfelelő plasztikai sebészt. Nálunk minden szükséges információt egy helyen és ingyenesen megtalál az érdeklődő, ha plasztikai vagy esztétikai beavatkozásra készül, ahhoz, hogy megfelelő döntést tudjon hozni a teste megújulásával kapcsolatban.

 

Az alábbiakban tanácsokat ad a jól megalapozott döntés előkészítésére:


Hogyan ne válasszunk rosszul szakembert a beavatkozáshoz vagy kezeléshez?

 

Az egyik legnehezebb dolog megfelelő orvost választani egy szépészeti kezeléshez vagy beavatkozáshoz. Szeretnénk azokat a kritikus pontokat részletezni, amire mindenképp figyelnie kell, mielőtt leteszi a voksot valaki mellett:


Ki ajánlotta és miért?


Az egyik legjobb, ha személyes ajánlást kapunk valakitől, de minden esetben mérlegelnünk kell a következőket: Aki ajánlotta, miért ajánlotta? Mert szereti a személyiségét, vagy mert szerinte megtudja oldani a problémát? Ő már volt nála, és elégedett volt? Ugyanazzal a területtel és kiindulási állapottal volt ott, mint amivel a leendő páciens megy?
Nem elég egy szempontot elfogadni, ha ajánlásra kapunk egy nevet, mert lehet nagyon kedves volt valakivel az adott orvos, de nem biztos, hogy elég tapasztalt az adott területen, amit nekünk meg kell oldani. Abban az esetben, ha úgy ajánlották, hogy van személyes tapasztalata az illetőnek, akkor mindenképp tegyük fel azt a kérdést magunknak, hogy ugyanolyan nehézségű a mi igényünk is, vagy esetleg nagyobb szakértelmet igényel?


Mit gondolunk róla, hogy ha látunk vele egy interjút?


Nem mehetünk el az összes orvoshoz, akit ajánlottak. A szimpátia sokszor már egy videón keresztül levonható, így nézzünk interjúkat a választott szakemberről, orvosról.

 

Mit gondolunk a munkáiról, az előtte-utána fotókról?


Szinte minden orvosnak megvannak a maga technikái, stílusa, szépérzéke. Nézzük meg az előtte-utána fotókat, ne csak az eredményt vizsgáljuk meg, hanem azt is, milyen a kiindulási alap, és mennyire hasonlít a mi képünkre. Mentsük le a kedvenc fotónkat, és vigyük el a konzultációra megmutatni az orvosnak.


Meg tudnánk benne bízni akkor is, ha korrekcióra lenne szükség?


Nagyon fontos, hogy nemcsak a beavatkozásra, kezelésre választunk orvost. Ezekkel a beavatkozásokkal, kezelésekkel sok esetben elfogadjuk azt is, hogy szövődmények kialakulhatnak, és azt is, hogy nem úgy sikerül a beavatkozás, mint ahogy azt gondoltuk. Úgy válasszunk sebészt, hogy megadjuk neki a bizalmat, ha baj van, akkor azt is meg tudja majd oldani. A szépészet területén ha választunk valakit, elkötelezzük magunkat, és ez egy bizalmi kapcsolat kell legyen, úgyhogy szánjunk időt a döntésünk meghozatalára, és ne az számítson, hol van legkorábbi időpont.

 

Legolvasottabb cikkek