Fókuszban a női testi-lelki egészség: mozgással, művészettel a prevenció és a gyógyulás szolgálatában

 

A nemrég létrejött ArtMed Motion Tánc- és Mozgásstúdió ingyenes nyílt napot szervez február 12-én, szombaton 10.00-tól a női egészség témakörében: megelőzés és gyógyulás összefüggései a mozgással, a tánccal, a művészettel. Az iskola, illetve alkotó műhely egy új kezdeményezés, ami a testi-lelki egészséget célozza ebben a különösen nehéz időszakban. Délelőtt szabadon kipróbálható órák, délután pedig izgalmas kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket.

Nem véletlen az esemény időpontja sem, mivel a február: a böjtelő, a megtisztulás hava. A hónap a latin „Februa", a megtisztulás ünnepéről kapta a nevét.

 

PROGRAM:

 

9.30: érkezés, melegedés, hangolódás - teával és sütivel.

 

10.00-10.45: Baba-mama zenebölcsi Hazai Dórával (gyermekjóga oktató) - zenével, mozgással és kis beszélgetéssel.

 

11.15-11.45: Dance fitness Molnár Dáviddal (az Operaház táncművésze): zenés-táncos mozgás, rekreáció - az egyéni igények és adottságok figyelembevételével!

 

12.00-12.30: Gerinctorna Pecze Margittal (gyógytornász): tippek, gyakorlatok és segítség dolgozó nőknek - az egyéni igények és adottságok figyelembevételével!

 

13.00-13.30: Pilates Tenki Tamással (modern tánc pedagógus): légzéstechnika, mély izmok erősítése - mindenkinek ajánlva.

 

13.45-14.15: Élménytánc Pétery Melindával (független koreográfus) - laza ismerkedés a modern tánc alapjaival: befelé figyelés, kontaktok és az alkotás öröme - mindenkinek ajánlva.

 

14.30-15.00: Balett és spicc (belekóstolás a balettművészetbe, ismerkedés a spicc cipővel)

 

15.00-17.00: Kerekasztal-beszélgetés, amelyen részt vesz: dr. Tari Annamária, pszichoterapeuta; Hucs Barbara, a Mályvavirág Alapítvány képviselője; Szamosi Judit, autogén tréningvezető, táncpedagógus; Bojta Zsuzsanna, mentálhigiénés szakember, énekművész, illetve a táncművész alkotók.

 

Moderátor: Ferencz Gabriella

 

Az alábbi témákat járják körül a beszélgetés során:

 

A női egészség: betegségünk mélyebb okai és megoldások, tapasztalatok, testi-lelki harmónia megtalálása, valamint művészi, improvizatív reflexiók (művészek, résztvevők közreműködésével az adott témához kapcsolódóan). A test elfogadása, a betegségek destruktív hatása és a pozitív attitűd alakítása. Kinek mit jelent a mozgás szeretete? Tánc, torna, jóga... - élmény, hasznosság, öröm... Hogyan is működik? Mi a jelentősége a prevenciós folyamatokban? Hogyan támogat a gyógyulásban? Hogyan válasszunk műfajt: modern? Klasszikus? Rekreáció? Hogy motiváljuk magunkat? Alkotás a mozgásban amatőrként és profiként - rövid bemutató előadással fűszerezve.

 

A programok alatt és közben kötetlen beszélgetés, tea és kis süti várja az érkezőket. A rendezvény ingyenes, de a női egészséghez kapcsolódó jótékony cél támogatására lesz lehetőség. A helyszínen a Grand Allegro Shop termékei is megtekinthetők és megrendelhetők - szakértői támogatással.

 

A program az aktuális helyzettől függően változhat.

 

Legolvasottabb cikkek