A Rozmaring kunyhó lakói is megtanulták, felszabadító érzés bocsánatot kérni

 

 

Előfordulhat, hogy bár nem szándékosan, mégis megbántunk valakit, ám amilyen könnyű mókázni egymással, olyan nehéz bocsánatot kérni. Ezt a helyzetet mutatta be a Rozmaring kunyhó legutóbbi adása. A gúnyolódás, kiengesztelés témáját járja körbe a műsorhoz kapcsolódó podcast is, amelyben a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár és dr. Polányi Viktória tanácsadó szakpszichológus ezúttal Fodor Imrével, a Duna Televízió műsorvezetőjével beszélget.

 

A Gubanda című film forgatása közben derült ki, hogy Kelének szemüvegre lenne szüksége, sőt van is neki, csak nem hordja, mert olyan „kukán néz ki benne". Mikor mégis felveszi és megmutatja magát a többieknek, Lári és Fári - bár nem szándékosan -, de a viccesnek szánt dallal megbántja őt. Napraforgó oldja meg ismét a helyzetet, rávilágít, hogy bárki lehet szemüveges, ez nem kigúnyolandó, sőt még vagány dolog is lehet. Lári őszinte bocsánatkérésének bemutatásával pedig láthatják a gyerekek, hogy az ő lelkük is megkönnyebbülhet egy kiengesztelés után. És végül mind megtapasztalták, hogy bocsánatot kérni nagy lépést jelent egy igaz barátság kialakítása felé.

A Rozmaring kunyhó hetedik adása IDE kattintva nézhető újra.

 

Az adás tematikájához kapcsolódva a gyereknevelés érzékeny témáival foglalkozó Rozmaring pillanatok a családnak podcast is a megbántás-kiengesztelés témáját állította középpontba. A Rozmaring kunyhó weboldalán meghallgatható beszélgetésben dr. Polányi Viktória szakpszichológus és a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár ezúttal Fodor Imrével, a Duna Televízió műsorvezetőjével beszélget a témában.

 

mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon újranézhetők az epizódok, meghallgathatók a podcastok, sőt, további tartalmak is találhatók, többek között itt olvasható „Az én Rozmaring kunyhóm" című bábpályázati felhívás is.

 

Rozmaring kunyhó - szombatonként 18 órától, ismétlés vasárnaponként 08.10-kor, valamint péntekenként 19.50-kor az M2 Gyerekcsatornán!

 

 

Legolvasottabb cikkek