A hónap száma: 3,5 millió

 

Többet szánunk gyermekeink jövőjére

 

Az OTP Bank saját adatai alapján a gyermekeinkről való gondoskodás továbbra is a legnépszerűbb megtakarítási célok között szerepel. Az OTP Bank Pénzügyi Tervezés szolgáltatását igénybe vevő minden negyedik ügyfél tervez félretenni azért, hogy biztosítsa gyermekei számára az első önálló lépésekhez szükséges anyagi támogatást. Ráadásul egyre nagyobb összeget szánnak erre a célra, illetve hamarabb kezdik el a megtakarítást. Vagyis a koronavírus járvány kitörése után is ez kiemelt prioritás azon szülők számára, akik hajlandók erre többet fordítani, és hosszabb ideig félretenni. Sőt, sokan nemcsak anyagi eszközökkel, hanem felelős pénzügyi iránymutatással és neveléssel is segítik gyermekük jövőjét.

 

Budapest, 2021. szeptember 18. - Az OTP Bank Pénzügyi Tervezés szolgáltatásának adatai alapján az ügyfelek több mint 26 százaléka a gyermeke jövőjéről való gondoskodást jelölte meg célként, ráadásul nemcsak fontos célnak tartják a szülők, de egyre nagyobb összeget is szánnak erre: átlagosan 2,5-3,5 millió forintot, ami közel 10 százalékkal haladja meg a pandémiát megelőző, 2019-es összeget.

 

„A gyerekek jövőjének biztosítása, a hosszú távú öngondoskodás talán egyik legnemesebb célja, így nem véletlen, hogy ilyen sokan gondolnak erre. A jövőbeni célok elérése érdekében pedig érdemes minél előbb elkezdeni a takarékoskodást, ezért is örülünk, hogy azt látjuk, egyre magasabb összeget és egyre hamarabb kívánnak félretenni erre a célra.  Hiszen amíg 2019-ben 8 évre terveztek előre, addig idén már 11 évvel a felhasználás előtt kezdenek befektetni erre a szülők" - emelte ki Nyitrai Győző, az OTP Bank Retail Megtakarítási Igazgatóság vezetője. „Természetesen ahány szülő, annyi féle jövőt képzelnek el gyermeküknek. Mi az OTP Banknál azon dolgozunk, hogy sokféle megtakarítási megoldással segítsük őket, legyen szó a rendszeres kisösszegű megtakarítást lehetővé tevő Rendszeres Megtakarítási Programról, és/vagy egy nagyobb megtakarítási összeg befektetéséről. A megfelelő termék(ek) megtalálásában  szakértőink tudnak tanácsadói támogatást nyújtani." - tette hozzá az igazgató.

 

Az OTP Bank Öngondoskodási Index kutatásának eredményeiből kiderül az is, hogy a szülők nemcsak anyagilag, hanem felelős pénzügyi neveléssel is igyekeznek felkészíteni gyerekeiket a felnőtt korra. A kutatás eredményei szerint a 7-19 éves gyerekkel rendelkező szülők 80 százaléka törekszik arra, hogy megtanítsa saját gyermekét a pénzügyeikkel felelősen bánni, 66 százalékuk például zsebpénz segítségével.

 

OTP Öngondoskodási Index 2020. Megtakarítás. Országos reprezentatív, kvantitatív piackutatás a 18-70 éves, bankkapcsolattal rendelkező magyar lakosság körében. Az adatfelvétel ideje 2020. szeptember 15-30.

 

Legolvasottabb cikkek