VARÁZSCERUZA: 6265 mosolyt rajzoltunk

 

 

6265 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban, amelyet a Civilút Alapítvány indított az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. Az adományokat Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László társelnök és Garami Gergely, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője vette át Szanditól és a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnökétől, Ruttkay Rékától. 

 

A Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja az volt, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsünk a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, és ezzel mosolyt varázsoljunk az arcukra. Nagy öröm számunkra, hogy a jótékonysági felhívásunkra sok-sok felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, és más civil szervezetektől is. Összesen 6265 mosolyt rajzoltunk a sérült gyermekek arcára - mondta - Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke, amikor a rajzeszközöket átadták az ÉFOÉSZ-nak.

 

Az átadáson részt vett Szandi is, aki az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. - Úgy gondolom, nekünk előadóművészeknek kötelességünk a jó ügyek mellé állni, hiszen az ismertségünk által jobban fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hol van szükség segítségre - hangsúlyozta az énekesnő.

 

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke arról beszélt, hogy minden jótékonysági kezdeményezésnek örülnek. Most a vírusjárvány miatt nehezebb a kapcsolattartás a sérült gyerekekkel, fiatalokkal. Ezért is fogadtuk örömmel a Civilút Alapítvány akcióját, amely sok mosolyt ad a sérült gyerekeknek - mondta. 

 

- Az ilyen akciók segítik a társadalmi befogadást, azt üzenik, hogy mi is számítunk, ránk is kíváncsiak. Mindenkinek köszönjük a segítséget, aki részt vett a kezdeményezésben és köszönjük az adományokat - hangsúlyozta Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke. 

 

Az összegyűlt adományokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézményekhez szállították. Garami Gergely főosztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a kreatív eszközök segítséget jelentenek a fogyatékossággal élők mindennapjaiban és mosolyt rajzolnak az arcukra.

 

A Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban augusztus 12. - szeptember 30. között 89 gyűjtőponton várták az adományokat. A Magyar Posta és a Príma üzletei mellett bölcsődék, óvodák, iskolák, kávézók, szépségszalonok is gyűjtőpontként vettek részt a kezdeményezésben. A gyűjtődobozokat a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. adományozta az Alapítványnak.

 

A felhívásra érkezett pénzadományokból a Civilút Alapítvány vásárolt rajzeszközöket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége számára.

 

Az akcióval összesen 6265 rajzeszközt - színes ceruzákat, zsírkrétákat, vízfestékeket és ecseteket, filctollakat, tolltartókat - gyűjtöttek össze, ezzel 6265 mosolyt rajzoltak.

 

A Civilút Alapítvány ezúton is köszönetet mond a felajánlásokért! 

 

A fotón a szereplők (balról jobbra):

Garami Gergely, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
főosztályvezetője 

Gyene Piroska, az  Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos
Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) elnöke

Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke

Szandi énekesnő

Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke