Trokán Péter, az Odaadó Nagykövete

 

 

 

 

 

Az Odaadó Nagyköveteként felhívja a figyelmet az idősebbekkel szembeni felelősségvállalás fontosságára, a gondoskodó törődés értékére.

 

 

A Civilút Alapítvány Odaadó programja, a www.odaado.hu az online térben segíti az időseket. Az alapítvány a weboldalon megbízható hírekkel, ismeretterjesztő Tudástár rovattal és online szolgáltatói „piactérrel" várja a szenior korosztályt. Az innovatív és szemléletformáló internetes oldal összeköti az időseket és a magukat megbízhatónak, odaadónak valló vállalkozásokat, szolgáltatókat, intézményeket. Ebből épül ki az Odaadó Közösség. 

 

- A gondoskodás az életünk alapvető része, az odaadás ösztönző erő. Szüleink, nagyszüleink odaadással gondoskodtak rólunk, formálták világunkat, hozzáadtak emberségükhöz. Amikor törődéssel, segítő szándékkal fordulunk az idősebb generáció felé, akkor visszaadunk valamit abból, amit tőlük kaptunk. Közben pedig példát mutatunk gyermekeinknek, unokáinknak, amelyet ők fognak majd visszaadni nekünk - mondta Trokán Péter színművész, az Odaadó Nagykövete. Kiemelte, hogy az Odaadó portál hasznos és értékes feladatot lát el, hiszen nemcsak az idősebbek mindennapjaihoz nyújt támogatást, de a helyi kisvállalkozásokat is támogatja. A weboldalon a vállalkozások ingyenesen bemutathatják szolgáltatásaikat, az idősek pedig egyszerűen ki tudják választani a számukra legjobb szakembert. Az Odaadó Nagykövete személyes tapasztalatai alapján azt vallja: egyre többen ismerik fel, hogy a tisztességes munka, az odafigyelés és a törődés példaadó piaci érték. Erre a társadalmi felelősségvállalásra épül az Odaadó portál.

 

- Nemzetközi példák és az előzetes kutatások is azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az időseket támogató online szolgáltatások iránt, hiszen a szenior korosztály aránya és társadalmi, gazdasági jelentősége egyre nő. Az Odaadó programunk célja, hogy a megváltozott igényekhez igazodva nyújtsunk segítséget az idősebbeknek és azon családoknak is, akik távol élnek a szülőktől, de gondoskodni szeretnének róluk - mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

A weboldal működése egyszerű: az ingyenes regisztráció után a vállalkozók, intézmények, civil szervezetek létrehozzák saját profiljukat, bemutatva az általuk kínált szolgáltatásokat. A felhasználók, azaz az idősebb emberek pedig ezen profilok alapján tudják megkeresni a számukra megfelelő vállalkozót, szolgáltatót. A szolgáltatás megrendelése /igénybe vétele nem az Odaadó portálon keresztül valósul meg, az oldal a szolgáltatók megtalálásában és a kapcsolatfelvételben nyújt segítséget. A portál hitelességét az az értékelő rendszer is erősíti, amelyen keresztül a felhasználók személyesen értékelik a szolgáltatások megbízhatóságát, színvonalát és ár-érték arányát. Ezzel segítik a többi felhasználó döntését a legjobb szolgáltató kiválasztásához. Az értékelő rendszer a szolgáltató számára is fontos visszajelzés.