Szakrális Művészetek Hete

melyet a szakrális művészeti programok ébresztettek a közönség szívében, nem hagyják kialudni. Évente egyszer, 8-10 napon át a szakrális művészetek fénye ragyogja be az országot, talán legközelebb már az egész Kárpát-medencét.

Évente egyszer, 8-10 napon át a szakrális művészetek fénye ragyogja be az országot, talán legközelebb már az egész Kárpát-medencét.

Célunk

Magas művészi színvonalú és térítésmentes kulturális programsorozatainkkal minden szépre, jóra fogékony ember számára biztosítani szeretnénk annak lehetőségét, hogy értékvesztett világunkban a művészeteken átszűrődő remény, a bennük rejlő szépség segítségével tekintetét, szívét, lelkét felemelve közelebb kerüljön az Igazsághoz, a valódi értékekhez.

Szándékunk, hogy a Szakrális Művészetek Hete eseményei módot nyújtsanak arra, hogy a csüggedt, megfáradt, hitevesztett ember is megérezhesse a Mindenségnek feléje nyújtott segítő erejét. Meghívunk erre a szándékra minden olyan lelkes embert, kisebb-nagyobb közösséget is, akik, ill. amelyek a szakrális művészetek különböző ágainak művelőiként, vagy hasonló ötleteik megvalósítóiként csatlakozni szeretnének programsorozatunkhoz.

Eszközeink

Nemzeti kultúránk meghatározó személyiségeinek műveivel, közreműködésével, a különböző művészeti ágak egyidejű bemutatásával, szokatlan helyszínek és összetett programok biztosításával, fiatal, ill. kortárs művészek megszólításával, megszólaltatásával, apró, maradandó meglepetések ajándékozásával szeretnénk még vonzóbbá tenni művészeti programjainkat, eseményeinket.

A három kurátor: Márta, Ildikó és Ilona

 

Bővebb információ: SZMH

 

Aki kedvet érez a csatlakouzáshoz  töltse ki a következő jelentkezési lapot.