Szakmai titkok éjszakája (2018.04.13)

 

Idén is országszerte megrendezik a fiatalok pályaválasztási döntését elősegítő Szakmák Éjszakája programot, ahol a látogatók a legkülönbözőbb hivatásokkal ismerkedhetnek meg testközelből interaktív programok, előadások, bemutatók, üzemlátogatások segítségével. A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és a Danubius Hotels Group április 13-án 18:00 órától a Danubius Hotel Flamencoban az egyik legizgalmasabb helyszínnel készülnek, ahol kiváló szakemberek 14 állomáson mutatják be a turizmus-vendéglátás és a szállodák színes világát.

 

A rendezvény Szakmai titkaink éjszakája, avagy karrier a szakképzésben címmel kerül megrendezésre, melynek során az érdeklődők a szakmák kiválóságainak közreműködésével, egy különleges háznézés alkalmával pillanthatnak bele a legpatinásabb hazai szállodalánc működésének titkaiba.

 

A vezető séf, Altbäcker György, kalauzolásával többek között bemutatkozik a Danubius Hotel Flamenco konyhája a hírességek kedvenceivel, a szintén a helyszínre települt neves Gundel Étterem training managere, Bori Márk, speciális terítési módokat ismertet. A nagykörúti Radisson Blu Béke Hotelből és a Zsolnay Kávéházból érkező vezető cukrászmester, Bechmann György süteménybemutatóval készül, a 100 esztendős Danubius Hotel Gellért pedig „Ékszerrablás a Gellértben" szabadulószobán keresztül elevenedik meg. A Danubius Hotel Helia megújult bisztrójából is ízelítőt kaphatunk a szállodavállalat barista versenyének győztesétől. A margitszigeti szállodák a fitness és wellness jegyében játékos vetélkedővel képviseltetik magukat, a Hilton Budapest pedig guest relations témáról, különleges vendégkérések kezeléséről mesél.

 

A programon részt vesz a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum

- Bókay János Szakgimnáziuma
- Dobos C. József Szakképző Iskolája
- Giorgio Perlasca Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
- Gundel Károly Szakképző Iskolája
- Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
- Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája
- Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

 

„A karrier az iskolában kezdődik ...", ezért a vendégek izgalmas feladatokon, interaktív bemutatkozásokon keresztül nyerhetnek betekintést a szakképzési centrum tagintézményeiben folyó vendéglátóipari és humán (egészségügyi, szociális, pedagógiai) szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésekbe. Az iskolák kulisszatitkait a „Mindent az egészségért!", „Mentsük ami menthető!", „Gyógyszer nélkül egészségesen!", „Éld át másképp!", „A magyar konyha illata", „Gyere és meríts a gasztronómiai élvezetekből!", „Ez a Te pályád!" elnevezésű programok meglátogatásakor ismerhetik meg az érdeklődők.

 

A színes élményeket egészen 22:00 óráig átélhetik a helyszínen:

Danubius Hotel Flamenco - Budapest, Tas vezér u. 3-7, 1113 (A Feneketlen-tó mellett)

 

A Danubius Hotels Group fennállása óta mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szakmai utánpótlás támogatására. A szállodavállalat Munkatársi Értékprogramjának egyik fontos pillére a szakképző iskolákkal való együttműködés, és segítségükkel a szakma népszerűsítése, valamint gyakornokok, leendő munkavállalók toborzása.

A rendezvény tervezését és lebonyolítását az AON humán tanácsadó cég segíti.

 

Regisztráció és bővebb információ a weboldalon


Az esemény a Facebookon