Segíts mesékkel, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok

 

 

 

Időnként semmi sem úgy alakul, ahogyan terveztük, és ezzel nemcsak a felnőttek szembesülnek a mindennapok során, hanem a gyerekek is. Ilyenkor gyakran érzi a szülő a tehetetlenséget és annak az eszköznek a hiányát, amely segítségével könnyen kezelhetővé válnak ezek a kellemetlen helyzetek. A világhírű szerző, Carl-Johan Forssén Ehrlin, aki több százezer szülőnek könnyítette meg az altatás rituáléját, most egy olyan könyvvel jelentkezik, amely kulcsot ad az óvodás korú gyerekek nehézségeinek megoldásához.

 

A szerzőről

Carl-Johan Forssén Ehrlin képzett viselkedéskutató, pszichológiából szerzett alapdiplomát, évek óta Svédország egyik első számú coachaként, előadójaként, valamint kurzusvezetőjeként dolgozik irányítás, kommunikáció és személyiségfejlesztés területeken. Ehrlin 2015-ben az Aludj el szépen, Bendegúz! című művével robbant be a köztudatba. A könyv világszerte elsöprő sikert aratott, immár 40 országban utasít maga mögé mindenkit a toplistákon.

A Bátor Borka mindent megold 7 hétköznapi történetet mutat be egy óvodás életéből, amelyek kezelésére néhány egyszerű technikát sajátíthatnak el azok az apukák és anyukák, akik azt szeretnék, hogy gyermekük önállóbban és hatékonyabban oldják meg a nehézségeiket.

„Tehetetlenül nézni, hogy egy gyermek sír vagy rosszul érzi magát valami miatt, nagyon nehéz, különösen egy szülőnek. Bízom benne, hogy ez az innovatív könyv mind a gyermek, mind pedig az ön, azaz a felnőtt számára eszközként szolgálhat a mindennapi életben előforduló, kellemetlen helyzetek kezelésére."

Bátor Borka mindent megold

Akárcsak minden gyerek, Borka is szeret biciklizni, fára mászni, apró kincseket gyűjteni, és a barátaival játszani. A család azonban új városba költözik, és hirtelen minden a feje tetejére áll, Borkát pedig furcsa, nyugtalanító érzések rohanják meg.

Szerencsére Borka szülei, testvére és az óvó néni segítenek a kislánynak megküzdeni a bánattal, a fájdalommal, a szorongással és a félelemmel, így megtanulja irányítani az érzéseit, és nemsokára már ő segít másoknak a nehéz helyzetekben.

7 hétköznapi történet egy óvodás életéből és néhány egyszerű technika a kezelésükre a világsikerű, Aludj el szépen, Bendegúz! szerzőjétől Agócs Írisz illusztrációival.

Bővebb információ a könyvről: http://bit.ly/bator_borka

„A könyv létrejöttéhez a különböző coaching-technikákból, a pszichológiából és személyes tapasztalataimból merítettem inspirációt - lévén, hogy több mint húsz éve foglalkozom emberekkel és tartok képzéseket."