Október 13-án Éden c. filmmel nyit az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

 

Az Éden című film nyitja meg az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivált október 13-án, folytatódik az Éden nemzetközi fesztiválkörútja

 

 

Idén tíz produkció került  a fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe, ahol több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség.

Október 13-án a Pál Adrienn c. filmjéért Cannes-ban FIPRESCI-díjjal kitüntetett Kocsis Ágnes legújabb, Éden című alkotásával nyit a szolnoki fesztivál. A rendezővel és a látványért felelős alkotókkal a keddi 18.00 órai vetítést követően találkozhat a fesztivál közönsége. A játékfilm világpremierje a rangos seregszemleként nyilvántartott Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

Kocsis Ágnes Éden című legújabb alkotása számos fesztiválmeghívásnak tesz eleget az ősszel, többek között Luxemburgban, Pozsonyban, Rigában, Gentben, Vilniusban, Wroclawban és Thessalokiniben lesz látható az elkövetkező két hónapban. Az egyre aktuálisabb témát feldolgozó film hazai, októberre tervezett bemutatója a járványhelyzet miatt kora tavaszra került át.

 

 

ÉDEN

színes magyar film

 

Rendező, forgatókönyvíró: Kocsis Ágnes

Társ-forgatókönyvíró: Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti

Vezető producer: Berger József

Producerek: Pataki Ági, Oana Bujgoi Giurgiu, Els Vandevorst, Alain Berliner

Operatőr: Tóth Widamon Máté

Főszereplők: Lana Baric, Daan Stuyven, Bocskor Salló Lóránt

 

Kocsis Ágnes új filmje, az Éden magyar-román-belga koprodukcióban készült. Az  alkotás egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Kocsis Ágnes rendező kiemelte : „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet."

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Baric, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható.   Az Éden c. filmben szerepel még Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert, Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorján Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

A produkció társ-forgatókönyvírója Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti, vezető producere Berger József, operatőre Tóth Widamon Máté, vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

 

Trailer: 

https://youtu.be/wDfMZ8kz4aI

 

Részletek a filmből:

1. https://youtu.be/6D1xV1oz8eA

2. https://youtu.be/u-VEphECF6w

3. https://youtu.be/FOFXbCZn-8s