Körözd le a sárkányt újra- II. Sárkány Maraton a Hanságban- Bősárkány

 

 

 

 

A 2022-ben 800 éves születésnapját ünneplő település egész éves rendezvénysorozatának sportos betétrendezvénye lesz a május 15-énn megrendezésre kerülő futás, ahol kicsik és nagyok most már öt távon mérettethetik meg magukat a Hanságban.

A Bősárkányból Acsalag érintésével a Hanságon át, a Rábca és a Szávíz-tó mellett húzódó versenyen a futók megcsodálhatják a Hanság egyedülálló természeti környezetét, láthatunk hatalmas nyuszikat, őzikéket, de fényt deríthetünk Nyirkai-Hany titkára is.

 „A bősárkányi Polgármesteri Hivatal, és dolgozói nagy ismét nagy szeretettel várják futás szerelmeseit a településen. A település idén ünnepli 800 éves évfordulóját, melyet egy egészéves rendezvénysorozattal ünnepelnek meg. Büszkeséggel tölt el, hogy ismét helyet és terepet adhatunk ennek a kezdeményezésnek, mely népszerűsíti településünket, és csodálatos környezetünket." - tette hozzá Szalay Imre, Bősárkány polgármestere.

2, 5, 10, 21, és 42 km-es távon várják a szervezők a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem fognak unatkozni, hiszen ők találhatnak maguknak elfoglaltságot, amíg a szülők futnak.

A futóversenyre jelentkezni a következő linken, és a nevezési díj befizetésével lehet.