Kádár Annamária mesekönyvéből készített új interaktív, élőzenés meseelőadást a Gardrób Művészeti Csoport

 

 

Kádár Annamária érzelmi intelligencia-fejlesztő történetei alapján készült zenés mesejáték, melyben Lilla képzeletbeli barátjával, Tündérbogyóval kincsek nyomába indul. Mindannyian kincseket keresünk. Mindenfelé barangolunk, kutakodunk, gyűjtögetünk, de végül rájövünk: a kincsek nem kívül vannak, hanem bennünk, mindannyiunkban - csak fel kell ismerni. Lilla már iskolás lett, és bizony új kérdései, új nehézségei támadnak, amelyekre együtt keresik a válaszokat és a megoldásokat. Kalandjai során végül kiderül: történhet sok jó és sok rossz, de a legfontosabb dolgokat nem lehet tőlünk elrabolni. A 3-8 éves gyermekeknek szóló bemutatónak az Erzsébetligeti Színház ad otthont szeptember 19-én, szombaton 11 órakor.

A Gardrób Műveszti Csoport küldetése, hogy a legkisebbektől kezdve, a gyerekekhez a mese és az élő zene segítségével szóljon. Interaktív előadásaik alkalmával színpad és nézőtér között elhalványulnak a határok. A társulat közvetlenséggel, humorral és játékkal vonja be közönségét, legyen egészen kicsi vagy már felnőtt. Fontosnak tartják, hogy meséikkel a gyerekeket kísérő felnőttekhez is szóljanak, hogy számukra is feledhetetlen és megindító élményt szerezzenek.

A „Lilla és Tündérbogyó kincset keres" élőszereplős, bábos előadásban Lilla iskolás lett, és újra találkozik láthatatlan barátjával, Tündérbogyóval, akinek a segítségével olyan kérdésekre keresnek választ, mint hogy „mi igazán fontos", „mit jelent szeretni vagy éppen elveszíteni valakit".  A megoldás ismét a játékon keresztül érkezik, melyben feloldódhatunk, és a mesén keresztül szembenézhetünk félelmekkel, megismerhetjük a valódi szeretetet, és találkozunk azzal, mit jelent segíteni másokon.

Kádár Annamária érzelmi intelligencia fejlesztő meséiből Pétery Melinda készített színpadi változatot, melyhez a különleges hárfa - fuvola - cselló zenei kíséretet tesz egyedivé.

Előadják:

Lilla: Ferencz Gabriella

Tündérbogyó: Pétery Melinda/Takács-Kiss Zsuzsanna

Fuvola: Csizmadi Kinga

Hárfa: Papp Tímea

Cselló: Gurgel Fanny

Író: Dr. Kádár Annamária

Szöveg: Pétery Melinda

Zeneszerző: Szalai Katalin

Díszlet, jelmez: Pálinkás Mariann

Fotó: Nagy Gergő

Művészeti vezetők: Ferencz Gabriella, Nagy Judit