Ifj. Richard Huck Scarry októberben magyar gyerekekkel rajzol

 

Scarry egy merőben új állatmese-megközelítéssel pillanatok alatt belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is. Mindenki örömmel kereste Fér Egont - más néven Tekergőt -, a vadászkalapot és piros tornacipőt viselő kukacot a színes, izgő-mozgó város hétköznapjait bemutató mesekönyvekben, böngészőkben, szótárakban, foglalkoztatókban.

A könyvek különlegesen ötletes képi világának köszönhetően az olvasók még sokadik átlapozáskor is találhatnak újat a Cicó, Röfi, Hasi, Hilda, Szimat felügyelő, Bukdács úr, Kerek Perec mester, Zsémbes úr és Lucerna gazda kalandjait bemutató történetekben.

A több tucat nyelvre lefordított könyvsorozat sikere leginkább abban rejlik, hogy rengeteg humorral, könnyen megszerethető, mégis karakteres figurákkal mutatja be a hétköznapi élet kultúrákon átívelő eseményeit.
„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Richard »Huck« Scarry elfogadta a meghívásunkat az édesapja 100. születésnapja alkalmából szervezett ünnepi rendezvénysorozatunkra. Neki köszönhetően Tesz-Vesz város sürgő-forgóbb, mint valaha, az pedig, hogy a magyar gyerekek most együtt is rajzolhatnak vele, szerintem kihagyhatatlan élmény az igazi Tesz-Vesz-rajongóknak!" - mondta el Janikovszky János, a Tesz-Vesz város könyveket magyarul megjelentető Móra Könyvkiadó vezérigazgatója.
  • 2019. október 4-én Pécsett, az Árkád Pécsben található Líra-Móra Könyvesboltban 16.30-tól,
  • 2019. október 5-én Budapesten, a Hatszín Teátrumban 10 órától,
•2019. október 6-án Győrött, a Győr Plazában található Libri Könyvesboltban 11 órától

találkozhatnak, dedikáltathatnak és rajzolhatnak együtt a gyerekek ifjabb Scarryvel, aki a Tesz-Vesz sorozat mellett számos nagy sikerű könyvet, többek között az idén, szintén a Móra Kiadó gondozásában megjelent Ki volt Anne Frank? című könyvet is illusztrálta.

Az október 4-i és 6-i rendezvények INGYENESek, melyeken közös rajzolás után a gyerekek dedikáltathatják kedvenc Tesz-vesz könyvüket ifj. Richard „Huck" Scarryvel.

Az 5-i budapesti rendezvény egy Tesz-vesz Családi Nap, ahol a közös rajzolás és dedikálás mellett fotófal, mesevetítés és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket és szüleiket.

A Családi Nap jegyeinek száma korlátozott, biztosítsd helyed még ma! https://hatszin.jegy.hu/program/rajzolj-te-is-tesz-vesz-varost-107969
A kerek évfordulóra a Móra Kiadó új Tesz-Vesz város kötetet is megjelentet: a 2002-ben kiadott nagy sikerű Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városban című könyvet 3 új mesével kibővítve. A kötet új meséit ez alkalommal is Réz András fordította.

Tesz-Vesz város évszázada Ifj. Richard „Huck" Scarry októberben magyar gyerekekkel rajzol
Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja. Az amerikai származású író-illusztrátor a gyerek olvasókat több mint 300 könyvvel ajándékozta meg, melyek nem kevesebb mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Bár Richard Scarry 1994-ben elhunyt, Tesz-Vesz város tovább él, fiának, Ifjabb Richard „Huck" Scarrynek köszönhetően, akivel október 4-6. között a magyar gyerekek is találkozhatnak.