Elitcsapatban Lajkó Félix és a VOLOSI közös lemeze

 

 

 

A világ legelismertebb világzenei szaklapja, a londoni székhelyű SONGLINES listázta az elmúlt 5 év legjobb 50 lemezét, amelyek közé - egyetlen magyar kiadású albumként - bekerült Lajkó Félix és a lengyel VOLOSI közös lemeze (2019 Fonó)!

 

Nem ez az egyetlen elismerés, amelyet a világhírű vajdasági hegedűvirtuóz és a lengyel világzene legjobb vonós felállásának közös zenei anyaga kapott. A lemez számos éves összesítésben került 2019 legjobb albumai közé, így az említett Songlines is előkelő helyen hozta 2019-es listáján. Fonogram jelölt lett és az ezzel azonos értékű lengyel Fonogram-díjra is jelölték. A Balkan World Music Charts toplistájának élére került, éves összesítésben is dobogós lett, ugyanígy a berlini székhelyű World Music Charts Europe dobogósa volt hónapokon át és a hazai Lángoló Gitárok is a Top 11-be válogatta.

Tekintettel az 5 év alatt megjelenő lemezek nagy számára és a piacon levő sok remek kiadóra és művészekre a Songlines jelenlegi elsimerése valóban sokat jelent kiadónak és művészeknek egyaránt.

 

A SONGLINES THE 50 GREATEST WORLD MUSIC ALBUMS OF THE LAST 5 YEARS (UPDATED 2020)

https://www.songlines.co.uk/explore/guides-and-lists/the-50-greatest-world-music-albums-of-the-last-5-years-updated-2020

 

A lemezről egy szám itt: https://www.youtube.com/watch?v=75I73G_cjM4

Egy koncertfelvétel itt: https://www.youtube.com/watch?v=cjVDjLLIoCU

 

A lemez megvásárolható a Fonó webboltjában (http://webbolt.fono.hu/lajko.felix.volosi) a viszonteladóknál és a digitális terjesztési felületeken.