CZF Mesterkurzusok

 

 

Már lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusaira zongorista, prímás és énekes hallgatók és művészek számára életkori megkötés nélkül.

Idén is meghirdette mesterkurzusait a Cziffra Fesztivál. A zongorista és a prímás mesterkurzusok idén kiegészültek Miklósa Erika ének mesterkurzusával, amely hatalmas lehetőség az énekes hallgatók, ifjú énekművészek számára, hiszen a világhírű szoprán jelenleg sehol máshol nem tanít. A zongora mesterkurzusokat is olyan nemzetközileg ismert zongoraművészek és neves tanáregyéniségek tartják, mint Bogányi Gergely és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészek, vagy a Zeneakadémia tanszékvezetője, Cziffra György egykori tanársegédje, Dráfi Kálmán zongoraművész. Az egyedülálló prímás mesterkurzust Sárközy Lajos, a műfaj legnevesebb fiatal, Junior Príma díjas képviselője tartja. A mesterkurzusokra január 19-éig várják a jelentkezéseket a cziffrafesztival.hu weboldalon keresztül.

Részletek:

A kurzus időpontja: 2020. FEBRUÁR 14-15-16., 10:00-18:00 óra között

Helyszín: KROÓ GYÖRGY ZENEISKOLA (1102 Budapest, Szent László tér 34.)

A zongora mesterkurzuson résztvevő jelentkezők Balázs János, Bogányi Gergely és Dráfi Kálmán irányításával 1-1 órán vehetnek részt. Ezzel párhuzamosan prímás mesterkurzus indul Sárközy Lajos, valamint újdonságként ének mesterkurzus Miklósa Erika vezetésével.

A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusokra a jelentkezés és a részvétel díjtalan.

A JELENTKEZÉS MENETE, FELTÉTELEI:

A jelentkezés feltétele az online jelentkezési lap kitöltése és beküldése: MESTERKURZUS JELENTKEZÉSI LAP

A kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

Jelentkezési határidő: 2020. január 19.( A jelentkezéseket 2020. január 20-ig visszaigazoljuk)

Előválogató zsűrizés: 2020. január 22.

 

TANÁROK:

 

Zongora 

Balázs János - Kossuth-díjas zongoraművész

Bogányi Gergely - Kossuth-díjas zongoraművész

Dráfi Kálmán - Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője

 

Prímás 

Sárközi Lajos - Junior Prima Díjas prímás

 

Ének 

Miklósa Erika - Kossuth-díjas operaénekes

 

REPERTOÁR MEGKÖTÉS (ZONGORA):

A klasszicista (Beethoven, Mozart, Haydn) romantikus (Frédéric Chopin, Liszt Ferenc Robert Schumann, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Szergej Rahmanyinov, Claude Debussy művei) és a 20. századi zongorairodalom.

A PRÍMÁS ÉS ÉNEK MESTERKURZUSON REPERTOÁR MEGKÖTÉS NINCSEN.

A mesterkurzus során nincs lehetőségünk szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a mesterkurzus helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.

 

Kép: Miklósa Erika