CSEHOV PREMIERRE KÉSZÜL FELEDI JÁNOS

 

 

 

 

Csehov művének mondanivalója mindenkor időszerű, fontos üzeneteket tartalmaz a ma embere számára.
A Sirályban egy csoport férfi és nő tétova bálját látjuk, akik a szerelmen és a művészeten, sötétedő koruk utolsó fényvillanásán át próbálnak maguk számára életet kreálni. A beteljesületlen lehetőségek világát tárja elénk. Egy olyan világot, amelyben mindvégig megvannak az értelmes cselekvés kilátásai, az álmodozók mégsem tudnak mit kezdeni magukkal, s ezért alulmaradnak a valósággal szemben. A szereplők nem a jelenben élnek. Életüket mintegy elhalasztják és csak a jövőről ábrándozva élik meg igazán, de mintha nem ismernék fel a két idősík kapcsolatát, valójában sohasem lépnek a jövő felé, vagyis ők maguk felelősek a sorsukért.

Az előadásban emberi sorsokban mutatkozik meg generációk harca, a világok háborúja.

Fókuszba kerül a lélektani elemek feltérképezése, mely egyszerre szórakoztató és tanulságos.

 

Az előadás egyik érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt fog festeni a színpadon, mely a mozdulatok, interakciók szépsége mellett a vizuális látványt emeli majd.

 

A bemutató zenéjét Mester Dávid a Vígszínház karmestere, zeneszerzője, zongoraművész és Farkas Bence zeneszerző jegyzi, a jelmezek Bati Nikolett, a díszlet Minorics Krisztián munkája. Fénytervező Pető József, aki a Feledi Project Metamorfózis előadásának világítását is tervezte.

 

A Harangozó Gyula-díjas koreográfus Feledi János olyan táncművészekkel dolgozik az előadásban, mint Nyeste Adrienn, Kaiser Fruzsina, Jenei Lilla, Guzmics Petra, Nagy Csaba, Gyugos Dominik, Keresztes Patrik, Kalmár Attila, Takács Lacek, Julien Klopfenstein.

A premier 2022.február 07-én a Nemzeti Táncszínház Nagytermében lesz látható, melyre az alábbi linken van lehetőség jegyet váltani: 

 

https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/bemutato-csehov-siraly-feledi-janos-feledi-project-130141/773461

 

Támogatók: Nemzeti Táncszínház, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Emberi Erőforrás Minisztériuma, Magyar Művészeti Akadémia

 

Produkciós partner: Pro Progressione

 

Fotó: Szigeti László