Bevásárlóközpontban nyílt szociális bolt Bécsben

 

 

Szociális bolt nyílt Bécs legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Donau Zentrumban. A szortiment a bevásárlóközpontban működő üzletektől származik és hamarosan frissen főzött ételekkel bővül.

 

Mivel Bécs Donaustadt részében is sokan élnek szegénységben, akik számára nagy kihívás a mindennapi élet finanszírozása, a Szamaritánus Szövetség szociális boltot alakított ki a városrészben található Donau Zentrumban, az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóközpontjában.

Az Európában egyedülálló módon, plázában kialakított szociális bolt 100 négyzetméteres értékesítési területen a szupermarketekre jellemző áruválasztékot kínál a diszkontáraknál alacsonyabb áron. A kínálat a friss élelmiszerektől a konzerveken át a higiéniai cikkekig terjed, és a Donau Zentrumban található vendéglátóhelyeknek köszönhetően hamarosan frissen elkészített ételekkel bővül. Az üzlet szortimentjének nagy része a bevásárlóközpontban működő üzletektől és kereskedőktől származik, így még a környezetet sem szennyezik a szállítással.

Akárcsak a Bécsi Szamaritánus Szövetség többi szociális boltjában, itt is csak alacsony jövedelmű emberek, családok vásárolhatnak. A gyermekes családok gyermekenként további támogatásra is számíthatnak. Az üzletben kiváltott igazolvánnyal hetente maximum 30 euróért vásárolhatnak.

 

 

Képaláírás és copyright:

Michael Ludwig Bécs főpolgármestere az egyik új szociális bolt megnyitóján © PID/Jobst