Zsámbék eheti: Első előadások a Zichy-kastély színpadán

A Zsámbéki Nyári Színház sorozatában ezen a héten két előadásra várják a közönséget a frissen felújított Zichy kastély udvarán álló szabadtéri színpadon

 

 

 

Pénteken Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lép fel

Vasárnap Vecsei H. Miklós, Kováts Adél, Hajdu Steve és Beck Zoli lesznek a vendégeink

 

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pénteki zenés irodalmi pódiumestjén zenés meséket, vagy mesés zenéket hallhatunk személyesen és lélekemelően. Vasárnap este a KedvesZsámbék felolvasószínházi sorozatában Seres Tamás rendezésében „értekezünk" a Szellemről versek és irodalmi szövegek által megidézvén a nagy elődöket és kortárs alkotóinkat egyaránt. A szövegeknek lelket ad: Vecsei H. Miklós, Kováts Adél és Hajdu Steve, muzsikál Beck Zoltán.

Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert

zenés irodalmi pódiumestje

Zsámbék, Zichy-kastély, 2020. július 10. péntek 20.00

A duó zenés-mesélő estjén megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólítják meg egymást és a dalokat. Mint egy olyan családi asztalnál, ahol három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív. A remek hangzású zenés est egy olyan kiváló zeneszerző, énekessel, mint Hrutka Róbert, aki színészlemezek tucatjai, és lélekemelő filmzenék után most az akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg. És a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a vershez, de aki ezen az estén sem hűtlen kedves formájához: a rövidprózához, a meséléshez. Libikóka. Több mint egy koncert. Személyesebb, mint egy színház este.

Egy videóajánló itt: https://www.youtube.com/watch?v=Ie13S60RaDM

#KedvesZsámbék! a Szellemről

Zsámbék, Zichy-kastély, 2020. július 12. vasárnap 20.00

"Miért van az, hogy a gondtalan vidámság perceiben is egyszerre csak valami különös hangulatváltozás következik: a nevetés még jóformán el sem hagyta az arcot, s az arc - ugyanazok között az emberek között - máris egészen más kifejezésű, vonásait egészen más fény világítja meg? " (Gogol)

Különleges, meghitt esték, ahol irodalom és zene segíti egymást a színpadon, ahol nagy magyar színészek és zenészek és nagy magyar költők személyisége és gondolatai találkoznak és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk. A KedvesZsámbék! estek ízét emellett a sok kedves és spontán pillanat adja, az összenevetések, egy nem várt asszociáció vagy éppen verscsere.

Szerzőink: Pilinszky János,Weöres Sándor, Csoóri Sándor, Nádasdy Kálmán, Karinthy Frigyes
Előadják: Vecsei H. Miklós, Kováts Adél, Hajdu Steve
Zenél és közreműködik: Beck Zoltán
Rendező: Seres Tamás

A programok megvalósítását támogatta: EMMI

 

Jegyek válthatók itt: https://zsambekiszinhaz.jegy.hu/

  • Arra kérjük közönségünket, hogy lehetőség szerint előre váltsák meg jegyeiket.
  • Jegyeket online a fenti linken, személyesen a Zsámbéki Tourinform Irodában lehet vásárolni, valamint az előadás kezdete előtt egy órával korlátozott számban a helyszínen is, de kizárólag bankkártyás fizetéssel.

Tudnivalók a Zichy-kastély színpadáról:

  • Az előadások ideje alatt színházi büfét biztosítunk a Matyi Kultúrbisztró segítségével.
  • A helyszín akadálymentesen látogatható, és mozgássérültek számára kialakított mosdóhelyiséggel is rendelkezik.
  • Szabadtéri színpadunk nézőtere fedetlen, ezért javasoljuk, hogy az esetleges kedvezőtlen időjárásra való tekintettel esőköpennyel készüljenek, vagy hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet. Esőkabátok korlátozott számban a helyszínen is vásárolhatók lesznek.
  • A Zichy-kastélyba meghirdetett előadásokra a közönség beléptetése a főkapun keresztül történik. A főbejárat a Mányi út, illetve a Zichy Miklós tér felől egyaránt megközelíthető.
  • Parkolási lehetőség az épület főbejárata előtt, valamint a kastély Akadémia utca felőli oldalán is található.

Várunk mindenkit szeretettel!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek